Vaartocht Enterse Zomp

RIJSSEN/ENTER - Vanaf het haventje bij de Pelmolen in Rijssen maakt de zomp de "Regt door Zee" een interessante vaartocht over de Regge. Er zijn twee schippers aan boord, waarvan de ene vaart en de ander vertelt over allerlei wetenswaardigheden.

Van maandag t/m vrijdag kunt u elk uur vanaf 11.00 uur tot de laatste afvaart om 16.00 uur zonder te reserveren een vaartocht maken op de Enterse Zomp. De kosten bedragen 4,50 euro per persoon.

Informatie
Is verkrijgbaar bij Tourist Info Enter, tel. 0547-383854 tijdens openingsuren of per email: enter@twenteinfo.nl. De opstap plek van deze tocht is bij de Pelmolen in Rijssen.

Expositie oud speelgoed


HOLTEN - Een grote verzameling historisch speelgoed wordt geƫxposeerd. De verzameling dateert van voor de tweede wereldoorlog tot zo ongeveer de jaren zestig. Het grootste deel komt van de familie Beckers uit Goor.

De tentoongestelde spullen bestaan uit poppen, beren, spelletjes in dozen, bouwdozen met houten bouwstenen, spellen, Meccano en Trix. Een pakhuis, keukentjes, een winkeltje, een poppenwagen en hobbelpaard. Dit is nog maar een kleine greep. Het bijzondere is dat al het speelgoed van Hollands fabricaat is. De werkgroep expositie is bijzonder blij met de inbreng van dit moois. Het is elke dinsdag tot en met zaterdag te bezoeken van 13.30 tot 16.00 uur.