Hellendoornse dirigent naar Borculo

BORCULO - De in Hellendoorn geboren Jan Dijsselhof is per 1 juli de nieuwe dirigent van de Borculose Egerländerkapel De Knollentrekkers. Na een proefperiode van een aantal maanden en een afsluitend concert is door de leden van de kapel besloten verder te gaan met hem als nieuwe kapelmeester.

Dijsselhof is geen onbekende in de blaasmuziekwereld. Op achtjarige leeftijd begonnen op klarinet en momenteel speelt hij op tenorsaxofoon bij de Hellendoornse harmonie. Dijsselhof heeft in 1978 de Hellendoornse Eschländerkapel opgericht met een aantal vrienden. Hier in 1982 dirigent van geworden en in 1985 gestopt. Vanaf 2006 wederom dirigent van deze kapel, met nog altijd goede prestaties! De Eschlanderkapel speelt in de supertop-klasse, de hoogste amateur klasse.

Nieuwe dirigent
Er is nu dus een tweede kapel erbij, de Knollentrekkers uit het Borculo. Dijsselhof had in het najaar al gezien dat de Knollentrekkers een nieuwe dirigent nodig hadden, maar had toen nog geen behoefte om te solliciteren. Uiteindelijk heeft Dijsselfhof wel de gok gewaagd.

De Knollentrekkers
De Knollentrekkers heeft na een vrij lange periode van diverse dirigenten behoefte aan een stabiele kapelmeester, die de kapel een nieuwe boost kan en moet geven om de Egerländermuziek goed te kunnen uitstralen en op deze wijze het aanzien van de kapel vergroot naar buiten toe. Dijsselhof: "Ik denk, dat ik hier een positieve bijdrage aan kan leveren!"