CDA Hellendoorn blij met meedenkers

HELLENDOORN - Het CDA Hellendoorn heeft vele suggesties ontvangen voor het komende verkiezingsprogramma. In maart volgend jaar gaan we weer naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. Maar voor het zover is moeten we nog wel weten waarvoor we precies stemmen.

Het CDA wil de inwoners graag actief mee laten denken, waarvoor onlangs een praatsessie gehouden is. Dertig inwoners gingen in gesprek met het CDA onder het genot van een kop soep en broodje. Daarnaast hebben ook maatschappelijke organisaties per mail hun wensen en opvattingen kenbaar gemaakt.

Veel suggesties
De oogst is dat er 208 suggesties zijn gedaan voor het nieuwe CDA verkiezingsprogramma. Hieruit blijkt ook iets positiefs: inwoners zijn over het algemeen best tevreden over de voorzieningen en leefbaarheid. Zo scoren sport, cultuur en buurthuizen goed. Dit zorgt er voor dat Hellendoorners ook opmerkelijk gelukkig zijn.

Zorgen
Er zijn echter ook zeker zorgen. Zo is er een groeiend aantal mensen dat zich eenzaam voelt. Daarnaast is er een tekort aan betaalbare huurwoningen. Op sociaal vlak signaleren de meedenkers ook agressie en onveiligheid en leegstand van winkels en verdwijnen van voorzieningen in de kernen. Alle genoemde suggesties zullen worden besproken bij de opstelling van het nieuwe verkiezingsprogramma dat in oktober door de CDA-leden wordt vastgesteld.