Aanleg glasvezel loopt goed in Rijssen-Holten

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten is zeer blij met de voorspoedige aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dit loopt tot op heden 'zeer voorspoedig', naar de beleving van de gemeente zelf. Aannemer Delta Infratechniek heeft het hoofdnetwerk gerealiseerd. Dit is nu in ons hele buitengebied gereed. Nu wordt begonnen met het realiseren van de huisaansluitingen.

In het gebied ten zuiden van de spoorlijn Deventer-Holten-Almelo zijn alle huisaansluitingen ook gereed. Iedereen die in dit gebied woont of werkt én deelgenomen heeft aan dit project kan gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. De gemeente roept inwoners op om op tijd een provider te kiezen voor toekomstige diensten. Dit kan via www.glasvezelinhetbuitengebied.nl.

Snel aansluiten
In het gebied ten noorden van de spoorlijn Deventer-Holten-Almelo wordt nog hard gewerkt aan de realisatie van alle huisaansluitingen. Omdat ook de hiervoor noodzakelijke centrale voor alle verbindingen nog geïnstalleerd moet worden, verwacht de aannemer dat dit gebied medio november 2017 ook volledig digitaal aangesloten is.

Belangrijk
De aanleg van glasvezel is een belangrijke stap voorwaarts voor de buitengebieden van Twente. Het is namelijk een belangrijke factor in de aantrekkelijkheid om hier te gaan wonen of een bedrijf te vestigen. Ook elders in Twente wordt op termijn glasvezel gelegd, zo zitten de gemeenten Haaksbergen, Enschede, Hengelo en Losser momenteel in het proces van vraagbundeling.