Afbeelding
Foto:

Gemeente en onderwijs werken samen

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten en de scholen voor voortgezet onderwijs hebben dinsdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend.

In het gemeentehuis zetten burgemeester A. Hofland en onderwijswethouder B. Tijhof hun handtekening. Namens het voortgezet onderwijs werd ondertekend door mevrouw D. Voortman van de Fruytier scholengemeenschap, G. D. N. van Uitert van De Waerdenborch, G. D. A. Rutterkamp van scholengemeenschap Reggesteijn en C. S. Grol van het Pius X College.

Problematiek
De ondertekenaars gaan samenwerken om de jeugdproblematiek waar nodig gezamenlijk aan te pakken. Er zal onder andere worden samengewerkt op het gebied van de jeugdgezondheidszorg, verslavingspreventie, veiligheid in en om de scholen en de leerplicht.

Sexting
Daarbij valt specifiek te denken aan bezoek van de schoolarts, deelname aan verschillende onderzoeken, voorlichting op school over de gevaren van alcohol en drugs en pesten. Maar ook sexting: het verspreiden van seksueel getinte foto's of berichten via mobieltjes en andere media. Ook grooming, radicalisering en polarisatie zijn aandachtsgebieden van de gemeente en het onderwijs.

Overleg
De partners besteden voortdurend aandacht aan de genoemde onderwerpen. Jaarlijks zal er overleg zijn tussen de gemeente en het onderwijs om de stand van zaken te bespreken. De samenwerkingspartners delen informatie met elkaar.

Contactpersonen
Ze wijzen ook vaste contactpersonen en eerste aanspreekpunten aan in hun organisaties. Ze zorgen ook voor doorverwijzingen binnen hun organisaties. De samenwerkingsovereenkomst is aangegaan voor onbepaalde tijd.

Diensten
Binnen de gemeente Rijssen-Holten is het besef al lange tijd aanwezig dat onderwijs en overheid elkaar goede diensten kunnen bewijzen bij de aanpak van de problematiek waarmee jongeren te kampen kunnen krijgen.