Afbeelding
Foto:

Grote opkomst diploma Bouwgilde

RIJSSEN - Woensdag 5 juli vond er een feestelijke diploma-uitreiking plaats van de geslaagde leerlingen van Bouwgilde in het Parkgebouw in Rijssen.

In het bijzijn van familie en collega's mochten maar liefst 50 leerlingen hun diploma in ontvangst nemen. Het betreft leerlingen die een BBL Beroeps Begeleidende Leerweg opleiding hebben gevolgd. Daarnaast ontvingen 16 leerlingen hun diploma voor de BOL Beroeps Opleidende Leerweg opleiding.

Opleidingen
Bij Bouwgilde kunnen diverse opleidingen gevolgd worden voor een beroep in de bouw en timmerindustrie. Dit kan van niveau 2 tot en met niveau 4. Op niveau 2 zijn er dit jaar 14 leerlingen geslaagd. Op niveau 3 mochten 16 leerlingen hun diploma in ontvangst nemen. Ten slotte kregen 20 leerlingen op niveau 4 hun diploma.

Nieuwe instroom
Het komende schooljaar mag Bouwgilde zich verheugen op een groot aantal nieuwe instromers. Ondanks dat is er nog plek voor meer leerlingen. De bouw en timmerindustrie zullen deze leerlingen in de toekomst hard nodig hebben.

Toekomst
De geslaagde leerlingen gaan een positieve toekomst tegemoet. De economie trekt weer aan. Hierdoor is er veel vraag naar personeel in de bouw. Daarnaast vinden er ontwikkelingen plaats in de bouw op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, ICT, verplaatsen van werk van de bouwplaats naar de fabriek. Kortom de bouw is volop in beweging wat weer kansen biedt voor deze jongelui.