Afbeelding
Foto:

Geslaagde afsluiting Muziekschoolseizoen

Rijssen – Met vier succesvolle concerten heeft de Rijssense Muziekschool vorige week woensdag 5 juli het cursusjaar op een geweldige manier afgesloten. De grote zaal van het Parkgebouw was uitstekend bezet tijdens de grote uitvoering, waar allerlei ensembles zich presenteerden.

Optredens
Vertederend was het optreden van de jongste vioolleerlingen, die helemaal zelfstandig, zonder dirigent, hun liedjes speelden. Met begeleiding van viool en piano zong Erna Rohaan "A million years ago" van Adele. Boaz van Oostrum gaat aan het conservatorium verder studeren en hij sloot zijn muziekschooljaren af met een prachtig stuk klassiek gitaar.

AMV-presentatie
De AMV-presentatie was het podiummoment voor de jongste leerlingen van de Rijssense muziekschool. Zij lieten horen wat ze tijdens de basiscursus Algemene Muzikale Vorming of tijdens de Introductiecursus Blokfluit allemaal hadden geleerd. "Een grote stieros uit Spanjos" vormde de spetterende afsluiting van de AMV-presentatie, waarin allerlei instrumenten werden gebruikt als begeleiding.

Schoolorkest
In de Schildkerk debuteerde het nieuwe schoolorkest onder leiding van Jan Geuke. Het vrouwenkoor zong met harmoniumbegeleiding de Messe Basse van Fauré. Orgelleerling Ard Jan Koster, onlangs nog winnaar van het Ars Musica Orgelconcours in Zaltbommel, imponeerde met de virtuoze Fantasia and Toccata van Stanford.

Geslaagde avond
De zangleerlingen hadden hun eigen uitvoering in de Van Damzaal van het Parkgebouw in Rijssen. Het programma was heel divers, met zowel Bach en Mozart als Carole King en Ed Sheeran op het programma. Het enthousiaste publiek waardeerde de optredens van het vrouwenkoor, popkoor en van de solisten in het bijzonder! Het was een zeer geslaagde afsluiting van het Muziekschoolseizoen.

Informatie
Na de zomervakantie beginnen de lessen weer op 4 september. Er staan ook alweer verschillende uitvoeringen gepland, onder meer in de Doopsgezinde kerk in Almelo.