Afbeelding
Foto:

Jongens vermaken zich bij hockeyclub HCHN

NIJVERDAL - De velden zijn propvol, de muziek staat hard, de barbecue rookt, maar het is vooral het plezier dat opvalt tijdens de School Hockey Fun Games. Een heleboel kinderen uit de gemeente Hellendoorn komen een kijkje nemen om te ontdekken hoe leuk dat eigenlijk is, dat hockeyen.

Over een antwoord op de vraag waarom hockey zo leuk is hoeft jeugdlid Dirk Thijssen niet na te denken: 'hockey is super gezellig. Het is de ultieme sport; uitdaging, teamspirit, inzet; het komt allemaal samen op het hockeyveld. En het is echt anders dan veel mensen denken. Er komt techniek, snelheid, tactiek, souplesse en kracht bij kijken.' Niet voor mietjes dus.

Veel leden
De club bestaat alweer 42 jaar. Toch is een veelgehoorde uitspraak: 'Ik wist niet dat Nijverdal ook een hockeyclub had.' Best bijzonder voor een club met 325 leden. Bram Jansen, jong seniorlid en trainer van de jongensteams, zegt daarover: We zien steeds meer dat de jeugd uit omliggende gemeentes (Wierden, Rijssen, Holten, red.) ons weet te vinden, maar jeugd uit Nijverdal minder.'

Actief en betrokken
HCHN is een actieve, betrokken club. 'Eenmaal bij de club betekent vaak voor altijd.' Aldus Bram. 'Onze leden én ouders zijn enorm betrokken.' Er worden veel (jaarlijkse) activiteiten georganiseerd. Het zijn de jeugdleden die deze activiteiten begeleiden. Niet alleen om praktische redenen of omdat het zo gezellig is, maar vooral ook als investering in het 'ons-kent-ons' gevoel. Kom je bij HCHN, dan kom je in een warm bad terecht. Dirk spreekt uit ervaring: 'Toen ik in Nijverdal kwam wonen kende ik niemand. Dankzij de hockey had ik in no time vrienden. En doordat de meisjes in de meerderheid zijn bij de hockey, was er op dat gebied minder competitie.' Floept hij er lachend uit.

Keuze genoeg
HCHN bestaat uit jongens-, meisjes-, mix- en seniorenteams. Keus genoeg dus. Zin om ook een hockeyheld te worden? Zelf ervaren hoe het is? Meld je dan voor 6 gratis proeflessen op www.hchn.nl. Dirk, Bram en alle andere jongens (en meiden) van HCHN zouden dat super gezellig vinden!