Afbeelding
Foto:

Confetti Welzijn en Zorg

NIJVERDAL - Stichting Confetti Welzijn en Zorg is volop in ontwikkeling. Sinds de oprichting van Confetti in 2009 zetten Annemieke Middag en Yolande Wieldraayer zich in om zo optimaal mogelijk vorm te geven aan de continu veranderende behoeftes vanuit de beoogde doelgroep.

Binnen de buitenschoolse-, weekend- en vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een beperking kan Confetti, onder andere dankzij de kleinschaligheid van de organisatie, maatwerk bieden. Maatwerk is voor de cliënten en hun omgeving van groot belang. Op grote en kleine schaal zoekt Confetti steeds naar nieuwe kansen om de dienstverlening te verruimen en de leefwereld van de cliënten kleurrijker te maken. De opvang vindt plaats op rustige, maar kindvriendelijke locaties. Er zijn voldoende mogelijkheden voor de cliënten om te spelen, om zichzelf te ontwikkelen, maar ook om zichzelf terug te trekken en rust te vinden.

Dagbesteding
Sinds januari 2015 biedt Confetti dagbesteding voor (jong)volwassenen met een beperking. Dit gebeurd onder de naam 'Mee®doen'. Deze naam omvat wat Confetti voor haar cliënten wil; een volwaardige plek in de maatschappij. Iedereen kan op zijn of haar manier, met de juiste begeleiding, een steentje bijdragen. Om deze reden vindt de dagbesteding ook daadwerkelijk midden in de maatschappij plaats. Naast het 'Holtens Ondernemerhus' en de 'Rabobank Almelo', start Confetti per 1 september met een derde locatie in 'het Kantoor' in Nijverdal. Op de locaties wil Mee®doen ook daadwerkelijk een meerwaarde zijn, wat terug te zien is in de werkzaamheden.

Samenwerking
Confetti is ervan overtuigd dat samenwerken, bij welke tak van zorg dan ook, een sleutelwoord is. Samenwerken met cliënten, hun verwanten en betrokken organisaties (binnen en buiten de zorg) is een zeer belangrijk aspect gebleken om de cliënten daadwerkelijk te kunnen bieden wat zij nodig hebben. Dit laatste is ook direct waar het voor Confetti allemaal om draait; daar de ondersteuning bieden waar deze nodig is, zodat cliënten zo veel mogelijk hun eigen leven vorm kunnen geven en mee kunnen doen in de maatschappij.