Afbeelding
Foto:

Het Doel van:
Colin Wesselink

RIJSSEN - Wij spraken met Collin Wesselink leerling van de tweede klas van het VWO aan de CSG Reggesteyn in Rijssen.

RIJSSEN- Een schooldag op Reggesteyn begint voor ons meestal om 8:00 (1e uur). Als de bel gaat gaan we naar de eerste les. Bij ons op maandag is dat bijvoorbeeld natuurkunde. De docent van dat vak geeft een dagopening en gaat daarna aan de slag met de les. In de les behandelen we het hoofdstuk waar we mee bezig zijn, maar we doen natuurlijk ook proefjes om het allemaal nog even net iets beter te begrijpen. Voordat de bel gaat wordt het huiswerk opgegeven.

Pauze
In de lessen luistert iedereen naar de leraar, Na 3 lesuren luisteren naar de leraar heb je meestal wel de behoefte om even zelf te praten. Gelukkig is er dan ook na het 3e lesuur en na het 6e uur 25 minuten pauze. In de pauze kan je even wat eten of drinken. Als je schooldag erop zit kan je thuis je huiswerk maken. In de eerste klas HAVO/VWO op Reggesteyn worden studie-uren gegeven.

Huiswerk
Dat zijn lesuren waarin je huiswerk kan maken. Het doel is om je zo minder huiswerk te geven voor thuis en ook om je te leren hoe je je huiswerk moet maken en om dingen te vragen als je iets niet snapt. Natuurlijk zijn het niet elke dag vakken als wiskunde, natuurkunde en Engels op school. Je krijg ook handvaardigheid- of tekenles. Met die lessen krijg je gewoon een opdracht bijvoorbeeld om iets te maken of om een bepaald soort tekening te maken.

Cijferkwestie
Natuurlijk krijg je daar ook een cijfer voor. Mijn doel is om op atheneum te blijven en uiteindelijk in de 6de klas mijn VWO diploma te halen. In leerjaar 2 VWO hebben we ook excursies. Zo zijn de klassen A2A en G2A al op een aantal excursies geweest, bijvoorbeeld naar Den Haag, Nijverdal en Münster. Woensdag 5 april zijn we naar Den Haag geweest samen met HAVO.

Activiteiten
We hebben van allerlei activiteiten gedaan, zoals een stadswandeling met opdrachten, het Escher museum en met ProDemos naar de tweede kamer en de ridderzaal. We hebben bekende politici gezien meneer Kuzu van de partij Denk gezien en Colin uit A2A is op de foto geweest met meneer Buma van de partij CDA. Deze excursies zijn natuurlijk leerzaam maar het is ook erg leuk omdat je tussendoor vrije tijd krijgt om je eigen ding te doen.

Dick Tukkers