Expositie

HOLTEN - Michel Wissink uit Wierden houdt een expositie met natuurfoto's in de dependance van het Kulturhus aan de Tuinstraat in Holten.

Michel is opgegroeid in Holten. Al jong was hij vaak in de Sallandse natuur te vinden, wandelend of fietsend en veelal gewapend met zijn verrekijker. Op zijn 18e verjaardag kreeg hij zijn eerste Praktica spiegelreflex camera. Hiermee maakte hij met behulp van zijn telescoop foto's van de sterrenhemel.

Informatie
Hij fotografeert nu vooral vogels maar gaat af en toe ook op pad voor wild, landschappen of macro. Door gebruik te maken van camouflage- en schuilmogelijkheden komen dieren vaak erg dichtbij. De expositie van Michel Wissink duurt tot en met 25 augustus en kan gratis worden bekeken op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren

Nature
experience

HOLTEN - Natuurdiorama Holterberg organiseert een "Nature Experience" tocht op de Holterberg. Levenslustige buitenkinderen ervaren hoe minimonsters, vogels en zoogdieren in het bos leven.

Een ranger van het natuurmuseum neemt de kinderen mee naar het Bos van Daantje Das voor een spannende nature experience tocht. De kinderen worden betrokken bij verschillende natuurexperimenten. Wat weegt een pissebed, zijn er muizen in de val gelopen, kan je een worm horen lopen, wat zijn de geluiden van het bos?

Informatie
Als afsluiting van de tocht krijgen de kinderen een "Nature Experience" diploma én een ijsje. Reserveren voor deze tocht is noodzakelijk via tel. 0548-361979 of info@museumholterberg.nl.

Zomermuseum


RIJSSEN - Bij de Rijssense Musea zijn ook dit jaar weer in de zomervakantie diverse activiteiten. Dinsdag 18 juli gaat het van start met de eerste brandweerdag. Onder de titel Zomermuseum bij het kasteel kunt u op een van de zes dinsdagen in de vakantie een aangename dag besteden.

Iedere dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur zijn er voor kinderen oudhollandse spelen en is het mogelijk om een ritje met een echte brandweerwagen te maken. Daarnaast zijn er per dag verschillende activiteiten. Meedoen aan alle activiteiten is gratis voor kinderen!