Roofvogelshow

RIJSSEN - Iedere woensdagmiddag vanaf 14.00 tot 15.00 uur vindt er een roofvogelshow plaats op het grote grasveld bij de kinderboerderij in het Volkspark te Rijssen.

Valkerij is oorspronkelijk de kunst van het vangen en africhten van valken. Tegenwoordig wordt het gezien als het africhten van roofvogels ten behoeve van de jacht, hobby en beroep. Er wordt gevlogen met Harly de bald eagle, dit is een witkopzeearend, tevens met uilen en hybride valken.

Informatie
De roofvogelshow wordt elke woensdagmiddag het gehele jaar door gehouden, behalve op feestdagen! De show is gratis te bezoeken.

Zoektocht
leukste vogel


HOLTEN - Op zaterdag 15 juli kunt u mee om samen te zoeken naar deze mysterieuze vogel. Het horen en zien van deze vogel is telkens weer een hele leuke ervaring!

Naast het ontdekken van de Nachtzwaluw maken we op zomerse avonden ook kans op het zien van een Houtsnip en Reeën. Deze kunnen we tegenkomen tijdens onze wandeling van 3 à 4 km en op het uitkijkpunt waar we een poosje staan. We hopen samen met u mooie avonden te beleven in de natuur tijdens de zomeravonduren.

Informatie
Wilt u zich opgeven dit kan dan via activiteitenivnre@gmail.com. Er kunnen maximaal zo'n 15 personen mee. Het entree is helemaal gratis. De locatie is de Parkeerplaats informatieboerderij 'n Witten.