Afbeelding
Foto:

Drukte bij het handbediende voetveer over de Regge

RIJSSEN-WIERDEN – Vele vakantiegangers uit het gehele land maken op dit moment druk gebruik van het handbediende voetveer tussen de buurtschappen Notter en Zuna.

Wie tussen beide plaatsen reist moet ook de Regge over. Hoewel dit natuurlijk ook gewoon over de Zunaweg kan, is het voetveer toch een populaire optie. De oversteek met het handbediende kettingveerpontje is een bijzondere beleving voor de vakantiegangers, die in dit aantrekkelijke landschap langs de Regge gebruik maken van de wandel en fietstochten. Het pontje is goed bereikbaar vanaf de vakantieparken t' Molke in Notter en de Grimberghoeve in Zuna. In het verre verleden waren de buurtschappen met elkaar verbonden met een historische veerpont over de Regge. De huidige kettingveerpont is sinds juni 2012 in de vaart.

Attractie
Het voetveer is dus niet alleen een middel om van A naar B te komen, maar ook juist een attractie op zich dus. Er zijn in Overijssel nog diverse van deze voetveren te vinden door de waterrijke natuur, waaronder bij Reutum-Weerselo in Noordoost-Twente. Het voetveer kent ook echte liefhebbers, zo is er zelfs een stichting 'Vrienden van de Voetveren'.

Dick Tukkers