InteraktContour verbouwt locatie Rijssen

RIJSSEN - De dagbestedingslocatie van InteraktContour aan de Leijerweerdsdijk 11 in Rijssen-Holten wordt verbouwd. De dagbesteding is uit haar jasje gegroeid doordat steeds meer mensen met hersenletsel deelnemen aan de activiteiten.

Ook is het niet langer een zorgboerderij. Mensen met hersenletsel werken hier nu met verschillende modules aan hun persoonlijke doelen om veel dagelijkse dingen zelf te kunnen blijven doen. Dit vereist meer en andere ruimtes waar mensen in alle rust kunnen werken. De verbouwing verloopt volgens planning en is naar verwachting eind augustus klaar. Zowel deelnemers als medewerkers van de dagbesteding zijn blij met de verbouwing. Kim Rouweler, senior begeleider bij InteraktContour: "We krijgen eindelijk meer ruimte. Ieder module heeft straks een eigen ruimte waarbij de inrichting is afgestemd op de activiteiten die daar worden gegeven. We kunnen daardoor meerdere modules tegelijk aanbieden. Maar ook hebben we straks een aparte rustruimte en aparte gespreksruimtes."

Werken aan doelen
Hersenletsel zet je leven behoorlijk op z'n kop. Toch is er altijd íets mogelijk. Bij de dagbesteding van InteraktContour leren mensen te kijken naar wat nog wél kan en trainen zij hun conditie en vaardigheden met als doel deze in stand te houden of te verbeteren. Stap voor stap werken ze aan doelen, bijvoorbeeld fit en vitaal blijven zodat je ook thuis meer zelf kunt blijven doen. Of leren communiceren met een iPad als je je zelf door het hersenletsel niet meer goed verstaanbaar kunt maken." Exacte cijfers over het aantal Nederlanders met hersenletsel zijn lastig te geven, ook vanwege de grote diversiteit aan hersenaandoeningen. De Hersenstichting schat er ongeveer 650.000 Nederlanders zijn met niet aangeboren hersenletsel.