Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Het doel van Jan-Mart Kamp en Sarah Hilberink

RIJSSEN - In onze wekelijkse serie met de titel ''Ons Doel'' spraken we deze week met twee leerlingen van uit 4 HAVO van de Jacobus Fruiytierschool Scholengemeenschap in Rijssen: Jan-Mart Kamp en Sarah Hilberink. Zij hebben een interessant doel om hun school nóg mooier te maken. Wat is dit precies?

"Ons doel is om te proberen ons schoolplein een opknapbeurt te geven. Samen met ongeveer 15 leerlingen uit verschillende klassen en 2 architecten zitten we in een 'team' om plannen te maken voor het nieuwe schoolplein. In dit stukje willen we jullie lezers even wat ideeën laten weten.", aldus het duo.

Schoolplein
Het schoolplein van de school is nou niet echt heel bijzonder zo vinden zij. Een plein, wat bankjes en een muurtje, dat was het wel. En daar gaan zij verandering in proberen te brengen. De bedoeling is dat het thema 'sport & bewegen' wat meer naar voren komt in ons schoolplein.

Multi-kooi
De leerlingen hebben een plan gemaakt voor een multi-kooi. Hierin kan je voetballen, basketballen en andere spellen doen. In de pauze zijn er bij de conciërge voetballen verkrijgbaar.

Zitplek
Ook is er redelijk weinig zitplek op het plein. De bedoeling is dat er meer bankjes komen en grasbulten met een betonrand er omheen. In het (waarschijnlijk kunstgras) kan je dan liggen. Dit maakt het een aantrekkelijke plek om te verblijven.

Buitenklas
Met het vak tekenen en biologie ga je vaak naar buiten, en er zijn ideeën om een plek te creëren zodat we buiten les kunnen krijgen. Hier komt dan bijvoorbeeld een moestuin.

Wordt dit plan werkelijkheid?
De leerlingen hopen uiteraard van wel en zijn zeker optimistisch. "En natuurlijk moeten we ons aan een bepaald budget houden, en het zijn allemaal maar ideeën, maar we doen ons best om zoveel mogelijk werkelijkheid te laten worden. En vast niet alles kan werkelijk uitkomen, maar iets is beter dan niets. Het is de bedoeling dat er in september/oktober al werkelijk heel wat is gebeurt. Dus nu nog even afwachten.", aldus Jan –Mart en Sarah

Dick Tukkers