Afbeelding
Foto:

SGP-jongeren maken ludieke Trump-video over Holten

RIJSSEN – De Rijssense jongerenorganisatie van de SGP heeft op ludieke wijze gereageerd met een YouTube film op de al te kritische geluiden uit Holten om bevrijd te worden van Rijssen.

Op Trumpiaanse wijze wordt de draak gestoken met zo'n beetje alle zaken die de afgelopen jaren 16 jaar van samengaan met Rijssen in Holten zijn veranderd. Maar ook worden alle vooroordelen ten opzichten van behoudende deel van Rijssen aan de kaak gesteld.

Fijnproevers
De film gaat razend snel, maar voor de fijnproevers is er veel te beleven. Zo zien we SGP-fractievoorzitter André Scheppink en SGP-raadslid Jan Noeverman door de Holterberg joggen, terwijl de voice-over zegt: "We don't love de Rijssenaren. They are laze fat man in black socks."

Positief
Volgens pr-man Niek Haase willen de SGP-jongeren met de film een positieve bijdrage leveren aan de verbetering van de beeldvorming van de samenwerking tussen Rijssen en Holten die in 2001 zijn samengegaan. "Die fusie tussen Holten en Rijssen ging destijds niet zonder de nodige discussie, maar daar is heden ten dage nog maar weinig meer van te merken." Af en toe worden de verschillen nog even zichtbaar, bijvoorbeeld als het gaat om de door Rijssen gekoesterde zondagsrust.

Vrij Holten
SGP-jongerenvoorzitter Rick van Dijke (18) zegt dat de tegenstelling dit voorjaar tijdens het carnaval in Holten weer opgeld deden. "Onder de naam 'Vrij Holten' werd via een carnavalswagen een oproep gedaan voor een onafhankelijk Holten en het bouwen van een muur tegen Rijssense dictatuur. Met dit plaagstootje werd natuurlijk vooral de SGP op de korrel genomen." Volgens Van Dijke ervoeren anderen toch ook een wat negatieve afdronk van deze uiting en daarom werd daar dit filmpje op You Tube tegenover gezet.

Ludiek
De SGP-jongeren zijn niet vies van ludieke acties. "Wel altijd met een positieve insteek. In de video spelen we in op het negatieve oordeel dat sommige Holtenaren hebben over de samenwerking met Rijssen. Hier hebben we de positieve gevolgen van de samenwerking voor Holten tegenover gezet. Dat doen we door op Trumpiaanse manier de ontwikkelingen in Holten van de laatste jaren na te gaan."