Provincie steunt jonge opvolgers

TWENTE - Wanneer ja als jonge telg het familiebedrijf overgenomen hebt, sta je vaak voor een grote uitdaging. Het runnen van een actief bedrijf is een grote klus en je moet tegelijk ook anticiperen op de toekomst. De Provincie Overijssel wil deze bedrijfsopvolgers hier graag bij helpen.

Jonge bedrijfsopvolgers moeten investeren om de continuïteit van hun familiebedrijf te waarborgen. De nieuwe investeringspremie 'Jonge Bedrijfsopvolgers' van Provincie Overijssel biedt hen die mogelijkheid. Zo kunnen de ondernemers anticiperen op marktontwikkelingen, innoveren en de concurrentiepositie versterken. Deze regeling is uniek in Nederland. Opvolgers jonger dan 41 jaar die minder dan twee jaar geleden het familiebedrijf over hebben genomen komen in aanmerking voor deze premie. De Provincie heeft in totaal 600.000 euro beschikbaar. Per bedrijf is maximaal 20.000 euro beschikbaar. Afgelopen maandag opende de Provincie Overijssel deze regeling, die tot eind 2019 zal lopen.

Unieke regeling
Deze regeling is uniek in Nederland; een gegeven waar gedeputeerde Eddy van Hijum trots op is. Het is ook noodzakelijk; familiebedrijven vormen de ruggengraat én banenmotor van de regionale economie. "Zo kunnen zij zich blijven ontwikkelen. De investeringspremie voor jonge bedrijfsopvolgers is een flinke steuni n de rug.", aldus Van Hijum. Van alle bedrijfsvestigingen in Overijssel is 70% een familiebedrijf.