Ieder kind kan deelnemen aan cultuur
Ieder kind kan deelnemen aan cultuur Foto:

Geld voor culturele activiteiten

HELLENDOORN/RIJSSEN - Het prins Bernhard Cultuurfonds heeft weer de toekenningen bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van dit jaar. Het fonds verstrekt jaarlijks vele bijdragen aan culturele activiteiten en organisaties in de breedste zin. Ook deze ronde waren er weer diverse ontvangers in de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten.

In Hellendoorn werd deze ronde in totaal 7.200 euro toegekend. Dit kwam ten goede aan drie ontvangers. De Stichting Muziek voor Jeugd gemeente Hellendoorn mocht 4.000 euro in ontvangst nemen voor de aanschaf van muziekinstrumenten ten behoeve van een muziekproject voor de lokale basisscholen. Muziekvereniging EMOS in Daarle ontving 1.750 euro voor aanschaf van slaginstrumenten en Koninklijke Muziekvereniging Advendo in Nijverdal ontving 1.450 euro voor aanschaf van een saxofoon. In Rijssen-Holten was er deze ronde slechts één ontvanger: Muziekvereniging WIlhelmina in Rijssen krijgt 4.000 euro voor aanschaf van instrumenten.

Overijssels geld
Ook de Provincie Overijssel gaat zelf geld verstrekken via het Prins Bernhard Cultuurfonds voor activiteiten. Hiermee willen ook zij weer de kleinschalige cultuur ondersteunen die zo beeldbepalend is voor Overijssel. Het ondersteunen van kleine cultuur in de 'kweekfase' kan uiteindelijk zorgen voor grote publiekstrekkers. De Provincie stelt vanaf nu tot en met 2020 in totaal 595.000 euro beschikbaar. Met dit bedrag kunnen zo'n 350 Overijsselse cultuurprojecten gesteund worden.