Opfrisworkshop Nederlandse taal in Rijssen

RIJSSEN - Op 5 september organiseert Margreet Koster van Text & Event een opfrisworkshop Nederlands in De Citadel Rijssen. Tijdens deze middag komen tal van 'lastige' taalkwesties aan de orde. De aftrap is om 12.30 uur met een lunch en eindigt omstreeks 16.30 uur.

De training omvat verschillende taaluitdagingen, zoals d's en t's, de vervoeging van Engelse werkwoorden en gaat zowel grammaticaal, als qua stijl in op een juiste manier van schrijven. Alle deelnemers kunnen vooraf hun taalkwesties inleveren, zodat deze verwerkt worden in deze bijzondere 'taalmiddag'. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bestaat het programma verder uit een kort dictee, de nieuwe spellingregels en meer. De training is bedoeld voor iedereen die af en toe twijfelt over de juiste schrijfwijze in zijn/haar teksten en/of interesse heeft in de Nederlandse taal. Kijk voor meer informatie op: www.text-event.nl of per e-mail margreet@text-event.nl

Bowlers Rijssen
organiseren inloopavond

RIJSSEN - Op dinsdag 29 augustus aanstaande organiseert de Bowling Vereniging Rijssen in samenwerking met 't Witte Hoes een inloopavond.

Dit betekent dat iedereen van alle leeftijden mag langskomen om een keer een balletje te gooien. Tijdens deze avond kun je een aantal tips krijgen van de leden van de BVR en meer informatie over de huisleagues.

Jeugdleague
Vanaf 4 september start de jeugdleague (kinderen tot en met 18 jaar). Een jaar lidmaatschap kost 45 euro. De training en competitie is op maandagavond van 18.30 tot 19.45 uur. Kinderen mogen op 29 augustus zeker langskomen om te bowlen en kunnen twee gratis trainingen bijwonen. Voor de volwassenen is er elke maandagavond competitie. Van 20.00 tot 22.30 speelt u dan 4 games bij voorkeur in een team van 3 personen. Mocht u niet elke week kunnen (ploegendienst of iets dergelijks) is dit geen probleem. De contributie voor het nieuwe seizoen bedraagt tussen de 60 en 65 euro. Daarnaast kost het huren van een baan 10,25 euro voor vier wedstrijden per avond. De Bowlvereniging Rijssen verwelkomt u graag op de inloopavond.