Afbeelding
Foto:

Syntus begonnen met tests nieuwe trein

TWENTE - Afgelopen week zijn de eerste testritten uitgevoerd met de nieuwe treinen die straks op de route Enschede - Zwolle zullen rijden.

Vervoersbedrijf Syntus neemt met ingang van 10 december de exploitatie van deze route over van de NS. De nieuwe treinen, Flirt-3 genaamd, moeten straks veel meer comfort bieden voor de passagiers. Afgelopen week werden de elektrische treinen getest op het traject Zwolle-Wierden.

Ven diesel naar elektra
Het is voor het eerst dat Syntus elektrische treinen in gaat zetten. Deze dienen als vervanging van de huidige 'buffels', dieseltreinen die niet bepaald comfortabel of duurzaam zijn. Het nieuwe materieel heeft ook diverse andere verbeteringen. Zo zijn de stoelen van hogere kwaliteit met verstelbare zittingen, er zijn zonneschermen, reizigers kunnen hun telefoon opladen en er is WiFi aan boord via het 4G-netwerk.

Sneller
De nieuwe treinen rijden straks ook sneller op het laatste deel van het traject Wierden-Zwolle. Nu is de maximumsnelheid nog 100 kilometer per uur, straks 140. Dit is mogelijk dankzij de aanpassingen van de beveiliging, uitgevoerd in 2016 als onderdeel van de plaatsing van bovenleiding op dit traject.