Afbeelding
Foto:

Steeds minder WW-uitkeringen in Twente

TWENTE - Het aantal WW-uitkeringen in Twente daalt nog steeds. Dit blijkt uit de nieuwste regionale cijfers van het UWV.

In juli daalde het aantal WW-uitkeringen in Twente met 1,8 procent ten opzichte van de maand ervoor. Kijken we echter naar de veranderingen ten opzichte van een jaar eerder dan zijn de cijfers helemaal indrukwekkend: het aantal WW-uitkeringen daalde ten opzichte van 2016 met maar liefst 19,6 procent. Dit is fors groter dan de landelijke afname van 15,6 procent. Er zijn wel verschillen van gemeente tot gemeente. Zo presteerde Rijssen-Holten zeer goed met een daling van 27,5 procent, in Hellendoorn was dit 27 procent. Ter vergelijking, in Enschede lag de daling op 'slechts' 17 procent.

Beleid
Waarom de daling in Twente zo goed door loopt is natuurlijk allereerst te danken aan het doorlopend economisch herstel. We zien momenteel weer concreet meer vraag naar personeel, waardoor werklozen dus ook weer makkelijker werk kunnen vinden, al dan niet met ondersteuning van het UWV. Want wie werken wil, kan natuurlijk altijd hulp inschakelen om gerichter werk te vinden. Hiermee komen we ook gelijk op de andere redenen van de daling: het proactieve Twentse arbeidsmarktbeleid. Twentse gemeenten zijn steeds beter in het afstemmen van onderwijs en arbeidsmarkt.