Afbeelding
Foto:

Afsluiting zomer concerten Schildkerk

RIJSSEN - Komende zaterdag 26 augustus sluit het bekende orgel-fluit duo Martin Zonnenberg en Marjolein de Wit hun serie zomerconcerten in de Schildkerk in Rijssen af. Dit begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Martin Zonnenberg had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Hij behaalde de Diploma's koordirectie in Den Haag en schoolmuziek in Den Bosch bij het Lennards Instituut. Zonnenberg is als organist verbonden aan de Ned.Herv. Kerk te Sliedrecht (Naber-orgel, 1852) en Nieuwpoort (van den Heuvel-orgel, 1976) Hij is dirigent van het Chr.Sliedrechts Mannenkoor "Ichthus" (175 leden) en het Kleinkoor "Concertino". Verder is hij als samensteller en arrangeur van het bekende TV-programma 'Nederland Zingt'. Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Israël, Canada en Amerika. Als componist is hij bekend door z'n instrumentale arrangementen en talloze composities voor koor, orgel, orkest etc. In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Marjolein de Wit
Al op jonge leeftijd begon Marjolein de wit aan haar loopbaan als fluitiste. Toen zij tien jaar oud was, kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Al snel won zij diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen. Zij studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, wederom bij Delnoye. Hier studeerde zij cum laude af, haar eindexamen werd op Radio 4 uitgezonden. Zij volgde masterclasses bij o.a. Emily Beynon en Peter Lukas Graf. Marjolein de Wit concerteert met grote regelmaat in Nederland, maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma's op televisie te zien. Daarnaast heeft zij meerder solocd's op haar naam staan. Momenteel is Marjolein de Wit verbonden aan meerdere kamermuziekensembles en geeft zij recitals met pianist Jelger Blanken en organist Martin Zonnenberg.

Programma
Op het programma staan werken voor fluit en orgel, fluitsolo, orgelsolo en improvisatie. Na afloop van het concert zijn de nieuwe cd's van Martin en Marjolein verkrijgbaar ; 'Rêverie' en 'Gouden Orgelkoralen'.