Afbeelding
Foto:

Spijkers op tijdens laatste houtdorp

RIJSSEN - Het laatste houtdorp van Rijssen is inmiddels weer afgesloten. Het evenement moet wijken vanwege de oprukkende bebouwing. De kinderen genoten desondanks opperbest van deze laatste editie in het Opbroek.

Op donderdag 3 augustus was ik te gast in het houtdorp. Sommige kinderen waren toen al even 'werkloos timmerman'. Op mijn vraag aan een van de 'werklozen', de zevenjarig Marijke Hazelhorst (leerlinge van de In den Climtuinschool uit Rijssen) vroeg ik 'waarom timmeren jullie niet meer'? Ze gaf me als antwoord op mijn vraag:
"mijnheer, we kunnen niet verder timmeren, want al onze spijkers zijn op!" Een teken dat er door de vierhonderd deelnemers aan deze editie van het Houtdorp erg fanatiek is gewerkt. Helaas is het voor de kinderen de laatste keer dat op deze locatie het Houtdorp plaats vind, in verband met de toekomende bouw van nieuwe woningen in de toekomst op deze locatie. Speciaal voor de gelegenheid bracht ook burgemeester Hofland een bezoekje. Op deze donderdag mochten de kinderen in de door hun gefabriceerde bouwwerken, vrijdag ging de brand er (gecontroleerd) in.

Dick Tukkers