Maak iemand blij in de Week van de Ontmoeting?

NIJVERDAL - Van 21 september tot 1 oktober is de Week van de Ontmoeting. Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen; mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend familie te hebben of een grote vriendenkring. Heel veel mensen in Nederland, jong én oud, voelen zich regelmatig eenzaam. Het gaat daarbij beslist niet alleen om ouderen die van steeds meer leeftijdsgenoten afscheid moeten nemen, maar ook jongeren die het moeilijk vinden (nieuwe) contacten aan te gaan. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld intensieve zorg voor een familielid is of dat men nieuw in de gemeente is komen wonen.?

Herhaling
Na het succes van vorig jaar hebben een aantal organisaties in Rijssen-Holten opnieuw de handen ineen geslagen om deze mensen een hart onder de riem te steken. Evenmens, informele zorg voor elkaar, Mantelzorghulp Rijssen, Rode Kruis Rijssen en ViaVie Welzijn roepen alle inwoners van Rijssen en Holten op om donderdag 28 en vrijdag 29 september a.s. met twee gebakjes op bezoek te gaan bij iemand die wel wat extra aandacht kan en wil gebruiken. Ook u kent waarschijnlijk in uw eigen straat of buurt wel iemand die zo'n bezoekje fijn zou vinden. Ga eens op bezoek!