Afbeelding
Foto:

Melissa kledingreparatie
en stomerij viert jubileum

RIJSSEN - Met diverse bijzondere acties in de maand september staat eiigenaar Garo Yelkenci graag even stil bij een bijzondere mijlpaal. Het kledingreparatiebedrijf en stomerij is namelijk tien jaar gevestigd aan gevestigd aan De Krans- Haarstraat 8-b in Rijssen.

Hij nam zijn intrek in het pand van de familie Kiven te Rijssen aan de Haarstraat 8-Bm met een entree aan de Krans. Ter gelegenheid van dit jubileum voert Garo de gehele maand september een jubileumactie, als dank aan al zijn cliƫnten die in de afgelopen 10 jaar het vertrouwen in hem en zijn in werk hebben geschonken.

Korting
Deze speciale acties bestaat uit: het stomen van 2 broeken voor 10 euro, het stomen van een tweedelig kostuum voor 12,50 euro en het stomen van een slaapzak voor 10 euro.

Matrascleaner
Verder introduceert Melissa als nieuw onderdeel in haar bedrijfsvoering, de Matrascleaner. Waarom de Matrascleaner? Vergelijk het zo: als u uw kleding, beddengoed of auto jarenlang niet schoon zou maken, hoe ziet het er dan uit? Ditzelfde is eigenlijk ook het geval voor uw matras. Huisstofmijten vervuilen uw matras met hun uitwerpselen. Matrassen die extreem vervuild zijn betekenen een gevaar voor uw gezondheid. En voor een schone gezonde nachtrust wordt uw matras bij u thuis droog en zonder gebruik van chemicaliƫn gereinigd, zodat u binnen een uur al weer gebruik kunt maken van uw matras. De totale kosten bedragen voor een kindermatras 30 euro, een eenpersoonsmatras 37,50 euro, tweepersoonsmatras 62,50 euro en een topmatras voor 2 personen bedragen 52,50 euro.

Voetsporen
Het bedrijf is genoemd naar zijn dochtertje Melissa. Familie is hoe dan ook een belangrijke factor in het bedrijf. Zo begon Garo Yelkenici zijn loopbaan op jeugdige leeftijd bij zijn vader, die meester-kleermaker was in zijn geboortedorp in Turkije. Omdat zij zelf Christenen waren is het gezin toen Garo zelf 16 jaar was Turkije ontvlucht. Hoewel in een ander land trad Garo dus ook echt in de voetsporen van zijn vader. "Van hem heb ik geleerd dat alles wat je doet, goed moet zijn tot volle tevredenheid van de klant." Dat betekend volgens Garo geen prutswerk leveren. Voordat de in Almelo wonende ondernemer zich in Rijssen vestigde was hij eigenaar van een klein confectiebedrijf in Almelo in de jaren 1980 -1990. Dit waren uitstekende textieljaren volgens Garo. "Er kwamen meer en grotere opdrachten en mijn bedrijf groeide uit haar jasje, waarna ik met mijn bedrijf verhuisde naar een groter pand. Toen de grenzen open gingen, verhuisde er steeds meer confectiewerk naar de goedkopere voormalige Oostbloklanden. Het ging niet meer! In 2007 opende ik mijn atelier in Rijssen. Ondanks dat men mij waarschuwde dat Rijssen een gesloten gemeenschap was en dat ik daar niet tussen zou komen. Maar ik nam de stap en ik ben nog steeds trots op het resultaat. Gewoon geaccepteerd en een naam opgebouwd, zowel bij mijn particuliere klanten als bij kledingbedrijven." Garo werkt inmiddels ook voor grotere kledingbedrijven. Het is en blijft een passie, zo blijkt wel uit de twinkeling in zijn ogen.

Dick Tukkers