Afbeelding
Foto:

Ingrid Aaltink helpt met leerstijlondersteuning

NIJVERDAL - Bijna 7 jaar geleden startte Ingrid Aaltink haar praktijk voor Leerstijlondersteuning aan de Portlandweg.

Precies 2 jaar geleden kwam daar Huiswerkbegeleiding Nijverdal bij. Ze heeft niet stil gezeten want tussen de bedrijven door heeft ze diverse opleidingen en cursussen afgerond. De laatste genoten opleding is die van Kindercoach. In oktober staat er alweer een 3 daagse cursus gepland. Mooie ontwikkeling die er voor gezorgd heeft dat ze voor Tea Adema (www.teaadema.nl) de training voor coaches mag verzorgen voor 'het grote weerbaarheidspel voor pubers'. Heerlijk om te doen, vertelt Ingrid enthousiast, precies omdat het ook de doelgroep is waar ze nu veel mee werk. In oktober gaat ze ook een informatieve avond/training verzorgen voor ouders, in een aangepaste vorm.

Het Kantoor
Mede door 'Het Kantoor' waar Ingrid bij aangesloten is gingen de ondernemers op zoek naar ruimte. Voor Ingrid viel de Maximastraat af, maar haar oog viel op het pand aan de Rijssensestraat/Hoek Molenweg. Het voelde meteen goed toen ze daar binnen kwam. Het is een 'taartpunt!' herkenbaar onderdeel uit de opleiding(en). "Hier voel ik me thuis, hier kan ik wat mee.. " Deze volgende stap maakt het mogelijk om alles samen te laten komen, de praktijk voor kindercoaching en leerstijlondersteuning, Huiswerkbegeleiding Nijverdal maar ook de introductie van het Kennis Educatie Centrum. Een informatief centrum voor iedereen die zich verbonden voelt met kinderen en jongeren en hun educatie op weg naar hun eigen volwassen ik.

Podium
Ingrid Aaltink wil met dit centrum graag een podium zijn voor andere plaatselijke, regionale en landelijk ondernemers die met deze doelgroep werken. Ze organiseren lezingen, workshops, trainingen, cursussen en meer. Ook verhuren we de ruimte aan derden die er hun trainingen wil geven. Zaterdag 9 september is de opening om 13.00 en aansluitend Open Dag tot 17.00 uur. Dennis op den Dries verzorgt de openingshandeling, "hoe en wat daar moet ik nog even over nadenken", zegt Ingrid bedenkzaam. Zondags is er wat leuks voor jong en oud, verder staat de agenda voor de komende maanden op de website www.huiswerkbegeleidingnijverdal.nl