Afbeelding
Foto:

Piet en Riet de Beer al 12 jaar op park Molke

RIJSSEN - Piet (68) en Riet (69) de Beer uit Zwolle zijn al 12 jaar lang zeer gewenste gasten op het vakantie park Molke in Zuna.

Tot aan zijn vutgerechtigde leeftijd gingen Piet en Riet jarenlang hun tourcaravan de wereld verkennen. Maar toen Piet na een werkzaam leven bij de KPN met de VUT ging in 2005, zochten het echtpaar naar een andere bestemming voor hun vrije tijd. Via een buurman kreeg hij een tip om eens op het Molke te informeren, wat de mogelijkheden waren.

Rust
Het echtpaar zocht een camping waar de zondagrust werd gehandhaafd, en een plek in de buurt voor Piet om zijn hengeltje uit te werpen. En dat allemaal op rijafstand van Zwolle, zodat Piet zijn oefenavonden voor het orkest waarin hij speelt 1 keer per week niet hoefde te missen.

Mooie plaats
Bij het Molke stond op een hele mooie vrije plaats een mooie stacaravan te koop, eigendom van de eigenaar van de camping, dus was de deal al snel gesloten. De zondagrust was er. Het viswater werd De Regge aansluitend aan de camping en de afstand Zuna–Zwolle was overbrugbaar voor het orkest, dus voor de familie de Beer waren alle eisen voldaan. Riet kan hier in alle rust breien en handwerken ten behoeve van de arme bevolking van Roemenië. Daarnaast is Riet een vaste bezoeker van de bingoavonden die door het Molke georganiseerd worden. Het echtpaar verblijft op de camping in Zuna vanaf begin april tot en met september.

Fietsfanaten
Het echtpaar fietst samen de gehele omgeving af om te genieten van de natuur. Samen met fietsvrienden op de camping organiseert het echtpaar de jaarlijkse de Reggestreek Fietsvierdaagse, van 29 augustus tot 1 september. Met dit jaar al 250 deelnemers. Zij zijn ook blij met de rust, reinheid en onderhoud van het park. In het Molke worden zowel binnen- als buitenactiviteiten georganiseerd door de recreatiecommissie. Vanaf Pinksteren tot augustus heeft men tevens op het Molke de gelegenheid om een kerkdienst bij te wonen op zondag vanaf 11.00 uur in een witte tent. Volgens Piet en Riet wordt hiervan ruimschoots gebruik gemaakt en zit de tent meestal overvol.

Dick Tukkers