Nieuwe expo bij Tolg'Art

WIERDEN - Zaterdagmiddag 2 september opent galerie Tolg'Art aan de Tolgaarde het nieuwe expositieseizoen. Gerrit Dannenberg, directeur van het Rijssens Museum, zal om 14.30 uur de officiƫle opening verrichten.

Singer-songwriter en bluesgitarist Henk Schipdam verzorgt de muziek. Zaterdagmiddag is ook de opening van de nazomerexpositie. Exposerende kunstenaars zijn Jan Aanstoot en Marinel Vieleers uit uit Wierden en Harjo Martinus uit Zwartsluis. Ze zijn zaterdagmiddag ook aanwezig.

Vieleers
Marinel Vieleers houdt vooral van het onvolmaakte. Dat kunnen vervallen huizen zijn, oude gebouwen, maar ook menselijke emoties. Hoe beleven mensen hun bestaan? Marinel toont hen in hun naakte persoonlijkheid: karakters met littekens van het leven, nooit uitgekomen dromen, verdriet, vreugde en tegenslag.

Martinus
Harjo Martinus groeide op in Zwartewaterland. Zijn eerstegraads bevoegdheid behaalde hij aan de Academie Minerva in Groningen. Hij was pabo-docent, designer, bouwvakker en sinds 1990 fulltime beeldend kunstenaar. Martinus' schilderijen zijn persoonlijke interpretaties van landschappen, stadsgezichten, havens en stillevens.

Aanstoot
Jan Aanstoot studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Klassiek geschoold, maar gaandeweg werd zijn werk steeds expressionistischer en abstracter. Vooral klassieke muziek is zijn onuitputtelijke bron van inspiratie. De expositie loopt tot en met 7 oktober 2017.