Afbeelding
Foto:

Broers gaan hardlopen voor oorlogstrauma's

RIJSSEN - De broers Frank en Wouter Seppenwoolde doen op 22 september mee met een bijzondere loop in Parijs.

Zij nemen deel aan de Disney Run, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Disneyland Parijs. Met de loop zamelt het duo ook geld in voor een goed doel. ZIj namen het eigen initiatief om zo te gaan hardlopen voor de War Trauma Foundation.

Trauma
De Rijssense broers gaan de 5km lopen om zo geld in te zamelen voor steun aan mensen die een trauma meegemaakt hebben. De War Trauma Foundation biedt geestelijke ondersteuning aan mensen in nood in oorlogsgebieden, mensen die getroffen zijn door een ramp of aanslag of veel verdriet hebben om het verlies van een naaste en dit moeilijk kunnen verwerken.

Contrast
Frank en Wouter: "Wij vinden het bijzonder omdat er eigenlijk geen grotere tegenstelling kan zijn tussen de droomwereld van Disneyland Parijs en de harde realiteit in vluchtelingenkampen in Syriƫ en Afrika. We horen er bijna dagelijks over in de media. Mensen die oorlog en geweld ontvluchten en alles moeten achterlaten in Syriƫ, Irak, Congo, Soedan en nog veel meer landen. Ze leven nog wel maar de verschrikkelijke dingen die ze hebben meegemaakt vergeten ze niet. Kinderen worden 's nachts huilend wakker en vaders en moeders zijn depressief omdat ze maar blijven denken aan wat er gebeurd is. Er zijn veel organisaties die hen helpen met eten en onderdak, maar vaak word hun geestelijk gezondheid vergeten. Terwijl dit zo ontzettend belangrijk is. Als oorlogsoverlevenden hun trauma kunnen verwerken kunnen ze weer bouwen aan een toekomst voor hunzelf, hun gezin, en hun land. Ze denken niet meer aan oorlog, maar aan vrede."

Steun hen
Het geld komt ten goede aan het trainen van psychologen en verplegers die die letten op de geestelijke gezondheid van deze specifieke groepen. Op hun persoonlijke Facebookpagina's geven de broers inzicht in hun voorbereiding op de run. Wie hen wil steunen kan dit doen via www.pif.one/frankenwouter