Ieder kind kan deelnemen aan cultuur
Ieder kind kan deelnemen aan cultuur Foto:

Muziekschool begint weer met lessen

RIJSSEN - De Rijssense Muziekschool is al weer bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen. Op maandag 4 september starten de lessen weer. En inmiddels zijn er al weer heel wat aanmeldingen binnengekomen.

Wie graag een muziekinstrument wil leren bespelen kan zich ook nu nog opgeven voor de lessen. Bij diverse instrumenten is nog plek voor nieuwe leerlingen. Wie twijfelt of dit wel wat is voor hem of haar kan in september ook vier probeerlessen volgen. Deze kosten dan 8 euro per les. Deze kosten worden in mindering gebracht op het lesgeld wanneer men zich daarna inschrijft voor het hele cursusjaar. Soms zijn er meerkosten omdat ook een instrument moet worden gehuurd. Dit regelt de leerling zelf in overleg met de docent. Voor deze vier probeerlessen is een afzonderlijk inschrijfformulier te downloaden op de website van de Muziekschool. De basiscursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) start op zaterdagmorgen17 september. Ook hier is nog plek, evenals bij de Introductiecursus Blokfluit die op woensdagmiddag wordt gegeven. Voor meer informatie kun je kijken de website van de Muziekschool: muziekschool-rijssen.nl

Jong geleerd...
De Rijssense Muziekschool heeft een zeer breed aanbod van cursussen voor jong en oud. Met name voor de kinderen is muziek een leuke activiteit. Zo is er voor kinderen van anderhalf tot vier jaar de cursus Muziek Op Schoot. Samen met een volwassene (ouder, grootouders, oppas, etc.) gaan de kinderen dan acht weken lang aan de slag met muziek. Muziek is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling, de motoriek wordt geprikkeld door zelf te bewegen en te klappen en het geheugen wordt getraind door liedjes uit het hoofd te leren. Tijdens de lessen wordt veel gezongen: spelliedjes, liedjes voor tijdens het wassen, tijdens het aankleden en bij het slapen gaan.Jonge kinderen beleven veel plezier aan het samen bewegen en muziek maken.