Afbeelding
Foto:

Sport- en beweegshow met Ronald McDonald

De bekendste clown van Nederland, Ronald McDonald, verzorgt zondag 10 september om 14.00 uur een optreden in de feesttent van Bruisend Nijverdal op het marktplein. Iedereen is welkom, entree is gratis.

Ronald McDonald is de clown en kindervriend van McDonald's. Hij verzorgt optredens in McDonald's-restaurants en op scholen en in ziekenhuizen. Tijdens zijn shows laat Ronald McDonald veel grappige trucs zien, waarmee hij de kinderen tot op het laatste moment in spanning houdt en ze vooral aan het lachen maakt. Gedurende de show worden kinderen op een leuke manier bij Ronald's goocheltrucs betrokken.
Met de sport- en beweegshow maakt Ronald McDonald kinderen bewust van het belang van een gezonde leefstijl met voldoende lichaamsbeweging. Hij legt de nadruk op simpele, alledaagse vormen van bewegen. Hoewel de meeste Nederlanders denken dat zij voldoende bewegen, zijn de cijfers schrikbarend: bijna zestig procent van de Nederlanders beweegt onvoldoende. Bewegen is nauwelijks meer een onderdeel van het dagelijkse leefpatroon. Steeds meer werk gebeurt met een druk op een knop en vanachter een toetsenbord. Ronald vertelt kinderen in de spetterende sport- en beweegshow met verschillende grappige educatieve goocheltrucs over het belang van voldoende beweging.