Afbeelding
Foto:

Burgermeester Anneke
Raven aan het woord

Inwoners en bezoekers van de gemeente Hellendoorn,
Het bruist weer in de gemeente Hellendoorn. Toeristen weten de gemeente volop te vinden en vermaken zich opperbest. Natuurlijk dankzij onze schitterende omgeving, maar evengoed komen velen voor de aansprekende activiteiten. Je merkt het ook op straat; er is weer nieuw elan. Ondernemers durven weer en consumenten hebben hun hand minder op de knip.
Bruisend Nijverdal

Van 6 tot en met 10 september concentreert dat bruisen zich in het centrum van Nijverdal. In en rond de feesttent op de markt worden tal van activiteiten georganiseerd. Voor kinderen en voor senioren zijn er speciale bijeenkomsten, voor ondernemers is er het businessfestival met inspirerende sprekers en volop gelegenheid elkaar te ontmoeten, te leren kennen en te activeren tot nieuwe projecten. Zondagmorgen ontmoeten verschillende geloofsgemeenschappen elkaar in een oecumenische kerkdienst.
Maar vooral is Bruisend Nijverdal ook een feest.
Een feest van mensen die met elkaar genieten van muziek, van eten en drinken en van elkaars gezelschap. Bij de pubquiz bijvoorbeeld, op de brocantemarkt of tijdens de muzikale optredens. En zo is Bruisend Nijverdal niet alleen een verzameling activiteiten, maar voor al ook een middel om mensen met elkaar in contact te brengen.
En dat allemaal in de gelukkigste gemeente van Nederland en ook nog eens de sportiefste.

Strongman- en -sisterrun
Dat we een sportieve gemeente zijn is overduidelijk, want voordat het feest van Bruisend Nijverdal losbarst, staan er ook nog de Strongsister- en de Strongmanrun op het programma.
Zaterdag 2 en zondag 3 september vormen Hellendoorn en Nijverdal, de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal weer het decor voor een fantastisch spektakel. Duizenden deelnemers en een veelvoud aan toeschouwers genieten met elkaar van een spectaculaire obstakelrun, een sportief en recreatief evenement dat zijn weerga niet kent.

Trots
Ik ben enorm trots op het feit dat deze evenementen in onze gemeente plaatsvinden. Trots op de Strongman- en Strongsisterrun en trots op Bruisend Nijverdal. Trots op het feit dat lokale ondernemers, organisaties en talloze vrijwilligers elkaar vinden en er gezamenlijk de schouders onder zetten. Als natuurlijk avontuurlijke gemeente ondersteunen we deze evenementen dan ook van harte.

Gelukkig
Misschien is dit ook wel een deel van de verklaring voor het feit dat we begin dit jaar uit de bus kwamen als de gelukkigste gemeente van Nederland.
Niet omdat we hier gemiddeld heel veel verdienen, niet omdat we hier te maken hebben met spectaculaire economische ontwikkelingen, niet omdat we veel beter presteren. Maar simpelweg omdat we hier op een plezierige manier met elkaar samenleven en oog voor elkaar hebben. En dat in een natuurlijk omgeving waar we blij mee zijn.
Ik wens graag alle deelnemers , bezoekers, vrijwilligers en organisatoren een bijzonder plezierige week toe.

Anneke H. Raven
Burgemeester