Afbeelding
Foto:

Ondernemers presenteren zich op BusinessFestival

NIJVERDAL - Een succesvol evenement zoals Bruisend Nijverdal staat of valt met de betrokkenheid van vele organisaties en de hele gemeenschap. Ook de lokale ondernemers speelden een belangrijke rol in de aanloop naar dit evenement. Zij zullen zich nu presenteren tijdens het inspirerende BusinessFestival.

Het BusinessFestival markeert de start van het gezellige dorpsfeest op de woensdag 6 september. Van 17.00 tot 22.00 uur komen de ondernemers bijeen. Bijzonder aan dit festival is dat alle ondernemersverenigingen buit Hellendoorn samenwerken om dit tot een gezamenlijk succes te maken. De Business Club Hellendoorn Nijverdal, Parkmanagement 't Lochter, de Ondernemersvereniging Op naar Nijverdal en Ondernemend Hellendoorn zijn zo betrokken. Zowel leden als niet-leden konden zich opgeven om deel te nemen.
Inspiratie
Het programma voor de woensdag wordt inspirerend met diverse leuke sprekers. Het moet dus ook voor de ondernemers echt een prikkelende avond worden. De dag staat onder leiding van Esther Rikken, presentatrice van RTV Oost. Naast haar werk als verslaggeefster gaat ze ook naar hardloopevenementen voor de zender. Zij gebruikt dit dan graag als thema om anderen te inspireren.

Sprekers
Het rijtje sprekers is zeer divers. Zo zal Jan Willem Tusveld alles vertellen over de wereld van de zoekmachines. Hij is de drijvende kracht achter onder meer vinden.nl, huizenzoeker.nl en gaspedaal.nl. Jeroen Romate en Stijn Kruissen zijn verkopers in hart en nieren. Wie ooit ondergoed gekocht heeft via internet, heeft goede kans dat zij dit leverden vanuit hun magazijn in Nijverdal. Roiate en Kruijssen leerden elkaar kennen via Hyves en al snel ontstond het idee voor het bedrijf Fashcom. Samen hebben ze onder meer de websites boxers.nl, sokken.nl en zwembroeken.nl opgezet. De derde spreker wordt omschreven als 'sympathieke rebel': Glen Helder. De oud-voetballer is bekend vanwege zijn sportieve talent, berucht om zijn roerige privé-leven. Zo is hij open over de moeilijke periodes in zijn leven, waaronder een gokverslaving. In een interactief gesprek.

De initiatiefnemers
De deelnemende ondernemersverenigingen hebben ieder hun eigen inzichten en werkterrein, waardoor het samen komen voor het BusinessFestival een bijzondere gelegenheid is. De Businessclub Hellendoorn-Nijverdal is gericht op zowel grote als kleine ondernemers die actief zijn in de business to business-markt binnen Nijverdal en Hellendoorn. In 1997 ontstond het idee van een aantal ondernemers om een eigen club op te richten. Dit groeide uit tot een vereniging met inmiddels 200 leden.

Op Naar Nijverdal
De ondernemersvereniging Op Naar Nijverdal maakt zich sterk om het lokale winkelaanbod te promoten en te werken aan een aangenaam kernwinkelgebied voor alle gebruikers. Zo werd in januari een uitgebreide reclamebelasting ingevoerd, waarmee de Stichting Promotie Nijverdal zorgt voor promotie en activiteiten in het centrum. Het is een relatief jonge vereniging, opgericht in 2015 als opvolger van het toenmalige Handelsbelangen. De ondernemers bereikten al diverse successen, zo is er bij de VVV een speciale 'winkelpagina' te vinden om hiet winkelen in Nijverdal te promoten.

Ondernemend Hellendoorn
Ondernemend Hellendoorn heeft haar focus echt op deze ken liggen. Zij behartigen de belangen van leden richting onder meer de gemeente, dorpsraad, Kamer van Koophandel en andere ondernemersverenigingen. Een belangrijke tweede doelstelling is het leefbaar houden van het dorp Hellendoorn. Immers, zonder ondernemers is een dorp niet levendig en zonder klanten is een onderneming niet levensvatbaar. Kortom, samen vorm je de gemeenschap. Zo zijn in maart al de hanging baskets geplaatst in Hellendoorn, om zo het centrum nog meer op te fleuren. Ook ondernemers uit de andere kernen zijn lid, met inmiddels zo'n 100 actieve leden.

Parkmanagement 't Lochter
Bedrijvenpark 't Lochter in Nijverdal heeft sinds 2012 ook haar eigen ondernemersvereniging. Dit Parkmanagement 't Lochter bundelt de krachten van de ondernemers om samen een leefbaar en vitaal bedrijventerrein te faciliteren. Er zijn natuurlijk specifieke zaken waar alle ondernemers baat bij hebben: zoals het zorgen voor de veiligheid, maar ook een aangename uitstraling van het terrein. Het Parkmanagement geeft concreet invulling aan deze ambities door het inzetten van een professionele parkmanager. Ondernemers profiteren daarnaast van lagere kosten doordat bepaalde zaken collectief opgepakt worden, zoals de collectieve inkoop van energie sinds 2012 en collectieve afvalinzameling sinds eind 2015. De ambitie is om het bedrijvenpark nu én in de toekomst een aantrekkelijke vestigingslocatie te houden voor een breed scala aan ondernemers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding