Afbeelding
Foto:

CU wil betere wegwijzers in centrum

RIJSSEN – Er komt een betere bewegwijzering vanuit het Rijssense stadshart naar cultuurhistorische bezienswaardigheden buiten het centrum.

Wie in het Rijssense winkelcentrum rondloopt en hierna ook een bezoek wil brengen aan het Volkspark, het Rijssens Museum, de Pelmolen of het Leemspoor, moet maar zien hoe hij er komt.

Moeilijk
Maar ook andere belangrijke plaatsen of gebouwen zijn vanuit het centrum moeilijk te vinden. "Op oude foto's van Rijssen kun je zien dat de bewegwijzering voor de Tweede Wereldoorlog in Rijssen beter was geregeld dan tegenwoordig," laat CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff zich ontvallen.

D66 niet
De CU kwam bij de kaderstellende begrotingsvergadering met een voorstel om hierin verandering te brengen. Op D66 na, delen de politieke partijen ook de mening van de CU.

Voordeel
Volgens de CU is een betere bewegwijzering zeker in het voordeel van de vele toeristen die het Rijssense stadshart bezoeken. Bovendien neemt de kwaliteit van de openbare ruimte toe als de cultuurhistorische bezienswaardigheden ook goed te bereiken zijn.

Snel
De CU wil dat de bewegwijzering vanuit de bronpunten zoals parkeerplaatsen, openbaar vervoervoorzieningen en winkelcentra sterk verbeterd moet worden. Van daaruit moet je gemakkelijk op de route raken naar objecten van cultuur-historisch erfgoed, zoals de Pelmolen, het Volkspark, de Rijssense musea, het Leemspoor, maar ook het Holtense Kulturhus en de Oudheidkamer Holten. Gepleit wordt voor een snelle aanpak van de bewegwijzering, zodat daar volgend jaar al werk van gemaakt zal worden.

Ergernis
De uiterst magere bewegwijzering is al lange tijd een bron van ergernis voor de bezienswaardigheden buiten de stadskern. `Vooral in Rijssen is eigenlijk alles op loopafstand, maar als de toeristen niet weten hoe ze moeten lopen, profiteren we er niet van,` aldus een zegsman.