Zeventiende editie After Summer Festival Rijssen

RIJSSEN - Deze vrijdag en zaterdag wordt in Rijssen al weer de zeventiende editie van het After Summer Festival gehouden.

Dit jaar is het voor het eerst niet een één- maar twéédaags festival aan de Keizerdijk. Want de belangstelling voor het festival is de afgelopen jaren fiks gegroeid.

Muzikale toppers
Op vrijdagavond zullen van 19.00 tot 01.00 uur radio 3FM DJ Domien Verschuuren en DJ Ivar komen optreden en op zaterdagavond zal de TOP 2000 Live band komen optreden van 19.30 tot middernacht. Met het optreden van de TOP 2000 Live band hoopt de organisatie een oudere doelgroep aan te spreken. Dat lijkt te lukken. 'We zien veel positieve reacties van op de verschillende sociale media. Ook de voorverkoop op onze website liep voorspoedig', aldus voorzitter Roelofs.

Bedrijvenuurtje
Naast de twee feestavonden organiseert de stichting op de zaterdag ook een 'Rijssens bedrijvenuurtje' met barbecue. Hiermee komen zij mede alle 55 sponsoren tegemoet. 'Veel bedrijven hebben een bedrage willen leveren, zowel financieel als materieel. We kunnen rustig stellen dat we dit feest niet zouden kunnen organiseren zonder de hulp van de sponsoren'. Het bedrijvenuurtje is echter niet uitsluitend voor sponsoren. Ook andere geïnteresseerden kunnen het bedrijvenuurtje bezoeken. Kaarten voor zowel de vrijdag als de zaterdag zijn op de website aftersummerfestival.nl.

Keizerdijk
Het feest wordt zoals alle voorgaande jaren gehouden aan de Keizerdijk, oftewel 'Halfweg Holten'. Er kan enige verkeershinder ontstaan op de N350 tijdens het feest. Ook zal de spoorwegovergang op de Keizerdijk op zowel de vrijdag- als de zaterdagavond gesloten zijn. Daarnaast roept de organisatie op om vooral met de fiets naar het feest te komen. De parkeermogelijkheden zullen beperkt zijn.

Rookvrij evenement
Ook vraagt de organisatie de bezoekers met klem om niet in de tent te roken. Al twee opeenvolgende jaren is de organisatie beboet voor het niet voldoende handhaven van het rookverbod. Bij overtreding zal de boete verhoogd worden naar 2400 euro. De NVWA heeft de organisatie inmiddels verzekerd van nieuwe controles. De organisatie van After Summer Festival hoopt op twee fantastische dagen.