Bijeenkomst ervaringsdeskundige in Alzheimer Trefpunt

RIJSSEN - Het Alzheimer Trefpunt Rijssen-Holten organiseert op dinsdag 19 september een bijeenkomst in het kader van Wereld Alzheimer Dag.

Ervaringsdeskundige en psycholoog Ernst Buning komt deze avond verzorgen samen met violist Frank Jenniskens. Ernst Buning is ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg en dementie. Bij zijn vrouw An werd in 2006 frontontemporale dementie vast gesteld, zij overleed in 2011. Ernst vertelt zijn verhaal in samenwerking met violist Frank Jenniskens. Daarnaast schrijft hij columns naar aanleiding van bijzondere ontmoetingen, gebeurtenissen, en herinneringen die een raakvlak hebben met dementie. Na de pauze is er weer volop gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 19 september bij De Poort van Twente aan de Enterstraat 188 in Rijssen. Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee klaar. Het programma is van 19.30 tot 21.30 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Mariƫt Velding, Evenmens, 0548-638830

Open dag moestuin


RIJSSEN - Op 16 september aanstaande kan iedereen een kijkje nemen bij de moestuin van de Voedselbank West Twente aan de Zwilweg in Rijssen.

Wekelijks zijn er bij de moestuin 14 vrijwilligers met veel enthousiasme en plezier aan het werk. Op de open dag van de moestuin willen de vrijwilligers u dan ook graag laten zien waar ze zoal mee bezig zijn en welke groenten er verbouwd worden. Elke donderdag wordt er geoogst voor de uitgifte op vrijdag.

Informatie
Voorheen stond er een weiland, maar nu na 4 jaar, staat er een prachtige moestuin, dankzij vereende krachten van enthousiaste werkers. Een metamorfose die de moeite waard is om te bezoeken. De moestuin bevindt zich op een prachtige plek, naast de "Nieuwe Natuur"vop de Borkeld. Iedereen is van harte welkom. De vrijwilligers hopen u graat te zien op 16 september aanstaande vanaf 9.30 uur. De open dag duurt tot 12.30 uur. De koffie staat klaar.