Wandelen voor ALS

RIJSSEN - De Rotary Rijssen Regge Regio gaat een wandeling houden voor een goed doel. Wandel op 23 september mee en steun zo onderzoek naar Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel.

De Rotary Rijssen Regge Regio organiseert samen met de wandelafdeling van Atletiek Vereniging Rijssen op zaterdag 23 september een "bos en heuvel wandeltocht" vanaf het Parkgebouw in Rijssen. De gehele opbrengst van het inschrijfgeld komt ten goede aan onderzoek naar deze ziekte. Nederland telt op dit moment ongeveer 1.500 ALS-patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar vijfhonderd patiënten en komen er vijfhonderd bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst, met een gemiddelde levensverwachting van drie tot vijf jaar na de eerste symptomen, is er voor deze 1.500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Loop mee
Deelname aan de wandeltocht is 4 euro. Uiteraard mag je meer geven om de stichting ALS extra te steunen. De opbrengst van het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan onderzoek naar ALS; doel is het vinden van de oorzaak en mogelijke effectieve behandelmethoden. Heb jij ook zin om op zaterdagmorgen 23 september mee te wandelen eventueel samen met jouw (sport)vrienden, familie, buren, kennissen of desnoods alleen. Je bent van harte welkom. Er zijn routes uitgezet van 10, 20 en 30 kilometer. Je kunt je inschrijven bij het Parkgebouw, Oosterhofweg 49 in Rijssen. Starttijd 30 kilometer tussen 8.00 en 10.00 uur. Starttijd 20 km tussen 08.00 en 11.00 uur. Starttijd 10 kilometer tussen 8.30 en 12.00 uur