FC Twente wint oefenduel van VFL Osnabrück

ENSCHEDE - FC Twente heeft vorige week donderdag in De Grolsch Veste een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen VfL Osnabrück. Het duel met de club uit de 3. Bundesliga werd met 3-0 gewonnen. Voor FC Twente scoorden Tom Boere en Jari Oosterwijk voor rust, na een uur spelen zorgde Dylan George voor de derde Twentse treffer.

Samenstelling
De wedstrijd werd gespeeld in een week waarin diverse spelers van FC Twente op pad zijn met de nationale (jeugd)ploeg. Nieuwkomer Adnane Tighadouini maakte zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Twente en voor Haris Vuckic was het treffen met de Duitse club zijn eerste duel na zijn blessure.

Tevreden
René Hake keek tevreden terug op het gewonnen oefenduel. "Wedstrijden als deze zijn altijd zinvol: je speelt als team weer samen en de jongens die er nog niet zo lang bij zijn, hebben minuten gemaakt", aldus Hake. "In de eerste helft kwamen we er een aantal keer goed uit en creëerden we goede kansen. Daar kwamen twee goals uit, dan kun je tevreden zijn. In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht.
Zij kregen een paar goede momenten, maar uiteindelijk viel de 3-0 en dat was vooral mooi voor de jongens", sloot Hake af. FC Twente speelt aanstaande zondag 10 september de eerstvolgende wedstrijd, op bezoek bij Sparta Rotterdam.
De eerstvolgende thuiswedstrijd staat zondag 17 september om 12.30 uur gepland, FC Twente ontvangt dan FC Utrecht in De Grolsch Veste.