Afbeelding
Foto:

Burendag speeltuin vereniging Irene

RIJSSEN - Het bestuur van speeltuinvereniging Irene aan de Vennekesgaarden 60 in Rijssen houdt op vrijdag 22 september van 13.00 tot 17.00 een gezellige burendag bij de speeltuin.

Dit is het perfecte moment om eens met mensen uit de buurt in contact te komen. En natuurlijk met de mooie speeltuinvereniging zelf. Hier komt namelijk meer bij kijken dan u denkt om zo'n voorziening te beheren. Zo is onderhoud van de speeltoestellen altijd een doorlopende uitdaging. Maar ook het schoonmaken van het speeltuingebouw, afval verwijderen van de speeltuin zoals bierflesjes, wietzakjes, rommel en meer wat er niet thuis hoort. Helaas blijkt dat er de afgelopen tijd opvallend veel rommel blijft liggen wat zeker niet in een speeltuin thuis hoort. Dit tot grote irritatie van zowel het bestuur van de speeltuinvereniging als de ouders.

Waakzaam
Het bestuur van de speeltuinvereniging hoopt dan ook gelijk de buurt te attenderen om wat waakzaam te zijn op dit soort situaties. Immers, als ouder wil je toch dat je kind in een veilige speeltuin kan spelen? Met elkaar kunnen we hier wat aan doen, zo is de boodschap. Ook zorgt het bestuur van Irene voor vermaak voor de jeugd, er is een springkussen en een waterspel aanwezig met water en zand en speeltoestellen. Het bestuur van Irene nodigt iedereen van harte uit om naar de burendag te komen.

-Dick Tukkers

Autisme
Belevings
Circuit

RIJSSEN - Evenmens gaat beginnen met het Autisme Belevings Circuit.

Dit zijn tien korte opdrachten die u in de gevoelswereld van autisme moeten brengen. Dit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Laat u misleiden door uw zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel zelf waar anderen enkel over schrijven!? Elke opdracht probeert u mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit wordt steeds gekoppeld aan een tip over autismevriendelijkheid. Dit is op 11 oktober van 19.30 tot 22.00 uur aan de Reggesingel 44 in Rijssen (Reginox). Deelname kost 5 euro. Aanmelden: 0548 638830 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl