Afbeelding
Foto:

Veel animo Vakantie Bijbel Week

RIJSSEN - In de laatste vakantieweek voordat de scholen weer begonnen, organiseerden de leden van de Hervormde kerk in Rijssen de jaarlijks terugkerende VBW (Vakantie Bijbel Week) voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en voor tieners, onder het motto (T) op Survival.

Deze driedaagse Vakantie Bijbelweken die werden gehouden in de kerkelijke gebouwen van de hervormde gemeente van Rijssen: Sion, De Hoeksteen, en de Ark. De VBW werd bezocht door 360 kinderen. De tienerbijeenkomsten werden gehouden in De Leerkamer bij de Schilkerk. Voor deze bijeenkomsten hadden zich 70 tieners aangemeld. Voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar waren er de Bijbelverhalen afgewisseld met spelletjes met onder andere een echte overlevingstocht en muziek en zang. Voor de tieners in De Leerkamer waren er de Bijbelverhalen, zang en gesprekken afgestemd op deze doelgroep.

Spelmoment
Daarnaast was er sport en spelmomenten georganisserd voor deze groep, waaronder een grote stormbaan, zaklopen en ballen rollen in groot formaat. Voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar was er een sfeervolle slotavond in De Hoeksteen bestemd voor een ieder die aan deze VBW een bijdrage had geleverd. Voor de tieners was er op de slotavond in De Leerkamer een gezamenlijke barbecue, waarvan door velen gebruik van werd gemaakt.

Dick Tukkers