Afbeelding
Foto:

Kerkpleinmarkt brengt een bedrag van 31500 euro op

RIJSSEN – Op zaterdag 16 september werd onder grote belangstelling de Kerkpleinmarkt gehouden rond de Schildkerk in Rijssen voor diaconale doelen, bracht het prachtige bedrag van 31500 euro op.
De verkoop kwam door de slecht weesvoorspellingen wat traag op gang. Maar toen de zon af-en toe doorbrak nam de belangstelling snel toe. Het hele jaar door zijn een groot aantal vrijwilligers onder aanvoering van de heren E. Dasselaar en H. Olthof bezig geweest om de goederen voor deze markt te verzamelen. Vele tweedehands goederen werden te koop aangeboden, zoals tafels, stoelen, bankstellen, koelkasten, vriezers en veel andere soorten van witgoed, speelgoed, fietsen, boeken enzovoort. Er waren diverse spelen zowel voor de ouderen als voor de jeugd. Zo was er een springkussen, grabbelton, rad van fortuin. Mensen konden hun haren laten knippen schoenen laten poetsen en kinderen konden zich laten schminken. En ook voor de inwendige mens werd er goed gezorgd, er voldoende eten en drinken, waaronder gerookte forellen, salades, taarten, poffertjes en puddingbroodjes, hiervan werd dan ook ruim gebruik van gemaakt. Tijdens de markt was de Schildkerk geopend voor belangstellenden. Er was een kort concert van het Hervormd Kerkkoor en van het kinderkoor Joy4kids.

Opbrengst
De opbrengst van deze 21ste Kerkpleinmarkt is bestemd voor een deel bestemd voor Mercy Ships de Medische hulporganisatie voor Afrika en een deel is bestemd voor de Rijssens verpleegster Annerieke Roelofs die op 7 september is vertrokken voor een periode van 10 maanden om aan boord van dit hospitaalchip vrijwilligerswerk te verrichtten. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de stichting Hart van Nicaragua Rijssen. Deze stichting zet zich in voor de huisvesting van meisjes van12 tot 18 jaar in Nicaragua door middel van het bouwen van huisjes en kamers. De stichting vindt het belangrijk om jongeren die leven aan de rand van de samenleving, te betrekken bij de deze bouwprojecten. Het restende deel van de opbrengst is bestemd om de tekorten na de renovatie van de Schildkerk aan te vullen. De Kerkpleinmarkt werd afgesloten in de Schildkerk met een optreden van Eternal Joy met samenzang.

Dick Tukkers