Afbeelding
Foto:

Spekhorst maakt typisch Rijssense borrel

RIJSSEN – Distillateur Wim Spekhorst uit Rijssen heeft een typisch Rijssense borrel gemaakt: Riessense Steek.

Een zachte likeur met 20 procent alcohol en de smaak van karamel, zoals ook een echte Riessense steek ook naar karamel smaakt. Aanleiding voor het gloednieuwe Rijssense drankje is de aanhoudende vraag naar een typisch Rijssens product. "Er komen hier mensen die iets typisch Rijssens willen meenemen en dat hadden we nog altijd niet echt."

"Ja het Reggeblauwtje hadden we al. Dat was indertijd voor de steeds schoner wordende Regge. Maar dat kun je ook in Hellendoorn verkopen, want dat ligt ook aan de schone Regge. Voor Enter hebben we Zompbitter en daarom zijn we aan het nadenken geslagen. Wat is nu typisch Rijssens en wat past in een mooie fles met een mooi etiket? Toen kwamen we uit op dat typisch Rijssense snoepje, de steek. Ook het etiket moet dan typisch Rijssens zijn. Het oude stadhuis op het Schild? Maar dat bestaat niet meer. Vandaar kasteel de Oosterhof. Dat is echt Rijssen en is herkenbaar en staat er gelukkig nog altijd."

Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum vindt het etiket een mooie opsteker voor het museum in de Oosterhof. "Een goed teken dat Spekhorst de Oosterhof typisch Rijssens vindt. Hij maakt als het ware ook reclame voor de Oosterhof en daarmee ook voor het museum. Dat is voor ons mooi meegenomen."