Holtenaren ontevreden over hun dorp

HOLTEN - De poll in Holten over de situatie in het centrum is door ruim 500 inwoners ingevuld. 85 procent van de inwoners vindt de verkeerssituatie onoverzichtelijk.

80 procent wil het verkeer weg uit het de dorpskom. De fractie van VVD Lokaal vindt dit een bevestiging van het vermoeden dat de Holtenaren ontevreden zijn over hun centrum.

Ergernis
Afgelopen zomer is een peiling in Holten gehouden over hun dorpscentrum. Holtenaren konden op de site www.holten-poll.nl antwoord geven op een vijftal vragen. De fractie van VVD Lokaal heeft het initiatief genomen tot deze poll omdat er voortdurend signalen waren van ontevreden inwoners. Fractievoorzitter Frans Noordam zegt dat de dorpskom een voortdurende bron van ergernis blijft voor veel Holtenaren, "Het is onoverzichtelijk en het gemopper over het illegaal parkeren op de Smidsbelt hoor ik bijna dagelijks. Het wordt tijd dat het gemeentebestuur haar oor te luisteren legt bij de inwoners."

Woonerf
Uit de poll blijkt overigens ook dat 60 procent tevreden is over de aankleding. De helft van de inwoners weet overigens niet dat het een woonerf is en dat bevestigt direct de onoverzichtelijkheid. Volgens Noordam zijn de borden zó geplaatst dat het bijna onmogelijk is hier kennis van te nemen.

Zootje
Verder hebben een paar honderd reacties op de poll de initiatiefnemers verrast. Opmerkingen als: "het parkeren is een zootje ongeregeld" is hem uit het hart gegrepen. De fractie van de VVD Lokaal zal zich komende weken beraden over het vervolg op de uitslag van de poll, waarbij het voornemen is de uitslag aan het gemeentebestuur te overhandigen.