Lezing over paddestoelen

RIJSSEN - Bij Groei en Bloei Reggevallei wordt op dinsdag 10 oktober een lezing gehouden over paddestoelen.

U bent vanaf 19.45 uur hartelijk welkom in speeltuingebouw de Hoge Es aan de Teunis Lodderstraat13 te 7462 CM te Rijssen. Dit is rolstoeltoegankelijk. De lezing met diapresentatie wordt gehouden door Ruud Knol uit Apeldoorn. Deelname kost voor niet-leden 2,50 euro. De koffie/thee in de pauze kost 1 euro. Een interessante lezing voor wie meer wil weten over de grote variƫteit paddestoelen in de Twentse natuur.

Kloosterleven

NIJVERDAL - Op donderdag 28 september is Ingeborg Janssen te gast bij de werkgroep 'Op weg in de stilte'. Ingeborg is initiator en bewoner van Stadsklooster Arnhem. Ze gaat op deze avond in gesprek over 'kloosterleven anno nu' en zal vertellen over het Stadsklooster Arnhem.

Kloosters blijven mensen inspireren. Plekken waarin tijd is voor stilte en bezinning midden in onze (over)actieve wereld. Ze worden druk bezocht. Na zo'n retraite kom je dan weer terug in het leven van alledag waarin dat ritme van gebed en actie, eb en vloed zo lastig is vol te houden. In Stadsklooster Arnhem zoeken mensen naar een ritme van leven waarin gebed centraal staat, zij zoeken naar een manier van leven waarin zij 'beschikbaar en kwetsbaar' kunnen zijn. Aanvang is om 20.00 uur en het duurt tot ongeveer 21.30 uur. Dit wordt gehouden in Het Spectrum bij de Regenboog aan de Grotestraat in Nijverdal. De avond wordt afgesloten met een avondgebed in de kerk.