Afbeelding
Foto:

Genieten van nieuwe kaart bij De Budde

NIJVERDAL - Het najaar staat voor de deur, tijd voor een nieuwe menukaart bij De Budde aan de Grotestraat 167. Dat wordt de komende tijd weer genieten van Amerikaanse gerechten met een Franse slag.

Het horecastel Edzard Poppema en Annelot van Buren hebben naar eigen zeggen 'een geweldige zomer' achter de rug. Een zomer waarin gasten konden genieten van onder meer Budde Beach. In het half jaar dat Edzard en Annelot nu goed en wel hebben gedraaid als nieuwe eigenaren, hebben ze zaak een verfrissende look gegeven. Het stel had bij de start namelijk een belangrijk doel voor ogen: De Budde moet vooral een plek zijn om even lekker te lunchen, een borreltje te drinken of een hapje te eten. En dus zijn buiten nieuwe markiezen gekomen en binnen is er een heel nieuw lichtplan en een speelsere bar om deze meer in het zicht te krijgen.

Nieuwe winterkaart
De menukaart heeft ook een metamorfose ondergaan. Verrassende, gezonde en vooral lekkere gerechten sieren de kaart. Zowel de lunch- als de dinerkaart wordt in ieder geval drie keer per jaar vernieuwd. Zo stonden afgelopen zomer onder meer de Dutch weed burger, buffelo wings, sweet pepper and tomato soup en spicy taco's op de kaart. Vanaf 14 september is het weer tijd voor de winterkaart en kun je genieten van andere heerlijke gerechten. Edzard licht een tipje van de sluier op: ,,De Dutch weed burger houden we op de kaart, een heerlijke burger voor veganisten en vegtariërs. Wat we ook weer serveren is de special homemade brisket. Puntborst van de koe dat 17 uur lang gegaard is op smokey drums. Dit geeft een heerlijke smaak en maakt het vlees goed mails. Dat is echt één van onze toppers. Voor de aanhangers van 'anders, maar wel gezond' hebben we de healthy bagel. Een verse bagel met huisgerookte zalm. De zalm roken we 7 uur, daarna snijden we het in hele dunne plakjes en serveren het met onder meer sla en tomaat op de bagel." ?Natuurlijk kun je zelf je menu samenstellen en kiezen van het à la carte menu. Maar met ingang van de winterkaart kun je ook kiezen voor een driegangenmenu voor 30 euro. Zowel geschikt voor vlees- als visliefhebbers als voor vegetariërs. Met gasten die een bepaalde allergie hebben, wordt ook rekening gehouden. Alle gerechten zijn van de hand van chef-kok Robert Spenkelink. Annelot: ,,Met de Budde willen we gewoon een informeel, gezellig restaurant neerzetten waar je verrassend lekker kunt eten. En tot nu toe lukt dat goed. We kijken uit naar het volgende seizoen en heten iedereen die van lekker eten houdt, van harte welkom!"
?