Afbeelding
Foto:

Weg met die kale muren!

TWENTE - Het wordt toch wel eens tijd om die kale muren wat op te fleuren. Hoe smaakvol je interieur ook is qua meubels en planten, tegen een kale muur aanstaren is geen pretje. Maar hoe kun je iets vinden om die muur op te fleuren tegen een redelijke prijs?

Een populaire optie is om eigen foto's in groot of klein formaat aan de muur te hangen. Bijvoorbeeld van de meest recente vakantie, een favoriete plek of een familiegelegenheid. Tegenwoordig zijn de meeste camera's goed geschikt om ook op groter formaat af te drukken en onder meer Kruidvat, HEMA en veel online fotowinkels bieden opties om uw eigen foto's af te drukken. Dit kan dan ook in nieuwe, hoogwaardige materialen. Bijvoorbeeld door uw foto af te laten drukken op canvas, plexiglas of zelfs aluminium.

Posters en lijsten
Wie zelf niet echt handig is met een camera of graag iets gemakkelijks wil, kan ook kiezen voor een afgedrukte poster met lijst. Er zijn tegenwoordig steeds meer online aanbieders van posters zoals posters.nl. Al dan niet geleverd met lijst. Zo doen filmposters van uw favoriete film het altijd goed. Kies natuurlijk wel voor een optie die niet té ver buiten de gebaande paden ligt. Een poster van een bloederige horrorfilm als IT is wellicht wat minder geschikt dan een romantische komedie. Posters zijn er in allerlei onderwerpen te vinden, zo is het ook mogelijk om een print te krijgen van een favoriet schilderij. Toch wat kunst tegen een redelijke prijs.

Huren
Wie maar moeilijk kan kiezen en graag wisselt, heeft ook de optie om kunst in de brede zin te huren. Zo zijn er diverse online bedrijven die landelijk werken verhuren, zowel voor particulieren als bedrijven. U betaalt afhankelijk van de aanbieder een percentage van de verkoopprijs voor het werk of een bedrag per maand. Ook lokaal zijn er opties, zoals galerie JankeJanti in Rijssen of Uiterart in Nijverdal. U kunt dan wisselen wanneer een werk u tegen gaat staan. Of het natuurlijk kopen wanneer het écht uw smaak is.

Creatief
Er zijn voor de handige hobbyist ook nog andere opties. Zo kunt u een oude, platte TV aan de muur hangen en deze afbeeldingen laten vertonen, of zelfs video. Een kleine Raspberry Pi van 12 euro maakt dan van uw TV een levensgroot wisselend schilderij of fotoframe.