Interkerkelijke zangavond Rijssen

RIJSSEN - Op zondagavond 1 oktober wordt er weer een interkerkelijke zangavond gehouden in het muziekgebouw van Wilhelmina aan de Morsweg 8c in Rijssen.

Het thema van deze avond is: GELOVEN. De zangdienst begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.15 uur. Het is de bedoeling om samen liederen te zingen tot eer van God. Ook bestaat er weer de mogelijkheid voor bezoekers zelf liederen op te geven. De toegang is gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten. Na afloop is er drinken en gelegenheid tot napraten. Voor meer inlichtingen over de zangdiensten kan contact worden opgenomen met Gerrit van Heek ( 0548-516553 )

Informatiebijeenkomst reizen met OV

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten organiseert komende week een informatiebijeenkomst over het reizen met het openbaar vervoer. De afgelopen jaren is er steeds meer veranderd in het OV, waardoor dit met name voor ouderen een lastige opgave is om zelfstandig te reizen.

Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Rijssen-Holten een informatiebijeenkomst in Holten. Deze wordt gehouden op donderdag 5 oktober in het kulturhus aan de Smidsbelt 6. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Proefreis
Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat. Opgave is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Mobiel blijven
De afgelopen tijd worden relatief veel van deze bijeenkomsten gehouden, ook omdat ouderen en ander minder snel in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening zoals de Regiotaxi.