Afbeelding
Foto:

Nienke Pieffers heeft een vastomlijnd doel voor ogen

RIJSSEN – In onze wekelijkse serie 'Mijn Doel' sprak ik met Nienke Pijffers leerlinge van de tweede klas Havo van Jacobus Fruytierschool in Rijssen. Ik vroeg haar welk doel streef je na met jou studie in twee Havo?

Nienke heeft een vast omlijnd plan, ze droomt er van om net als haar moeder die lerares is op de basisschool 'juf' te worden en dan bij voorkeur in de bovenbouw. Als ik een lesvrije middag heb en mijn moeder op school werkt, dan ben ik bij
haar te vinden. Ik hou er van om met kinderen om te gaan, om ze iets te kunnen leren, evenals mijn moeder. Maar ook mijn keus om 'juf' te worden komt omdat ik zelf een super gave basisschoolperiode heb meegemaakt en vooral in groep 8 met de onderwijzeressen Arends en Baan was het super gezellig. Zo wil ik er later ook graag voor de kinderen zijn, met gezelligheid, een veilige omgeving en een goed leerklimaat.

Bovenbouw
Waarom valt je keus op de bovenbouw? Volgens Nienke omdat zij het leuk vind om de kinderen nieuw dingen te leren en bovendien om er gezellig mee te kletsen. Maar zo ver is het nog niet, nu fiets ik nog dagelijks naar de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap met mijn 'maatjes' Laura en Aniek, waar het leven bestaat uit het volop volgen van lessen en het maken van huiswerk.

Lezen
Maar dit is het niet alleen, ik zit daarnaast graag met mijn neus in leesboeken. Boeken van de Vlinderserie spreken mij erg aan, omdat het verhaal leuk en interessant is, wat de personages in het boek meemaken. Daarnaast hou ik erg van sporten, namelijk van fitnessen en zwemmen en dat doe ik graag dagelijks.

Dick Tukkers