Afbeelding
Foto:

Pure smaakbeleving

RIJSSEN – Bij barbecueën denken we al lang niet meer aan verkoold spek en verschroeid vlees.

"De consument gaat nu bij barbecueën voor pure smaak en intense beleving," zeggen Arend Jan en Aleid Mol van keurslager Beverdam. Mensen willen weer topkwaliteit, zeker bij het barbecueën. Én ze gaan voor het gemak.

Klem
"Je compleet klem eten in de salade en de sateetjes is er niet meer bij. Maar het is een speciale manier van maaltijdbereiding geworden. De nieuwe generatie apparatuur is ook optimaal geworden. Ook bij barbecueën draaien behoort een exclusief 4-gangen diner helemaal tot de mogelijkheden. We maken gerechten en maaltijden op hoog culinair niveau."

Smaakfestijn
Bij minder goed weer kan het smaakfestijn ook gewoon doorgaan. "We zijn overal op voorbereid. We plaatsen onze tent er bij. Tuinfeesten, bruiloften, bedrijfsfeesten op locatie. Wij zijn overal voor in. We hebben ervaring met feesten van dertig tot duizend gasten."

Gediplomeerd
Bij barbecueën gaat het om beleving. Het BBQ-team van Keurslager Beverdam is beschikbaar op het feest en bestaat uit gediplomeerd grill-master Arend Jan, Aleid en Marlinde. "Alleen het beste is goed genoeg. Sappig Black Angus rundvlees en Livar, vlees van het Limburgs kloostervarken waarvan wij erkend dealer zijn. Karaktervolle producten met de echte smaak die we in de loop van de tijd helemaal vergeten zijn. Onze maaltijden zijn een feest van herkenning; een belevenis die je terugvoert naar de tijd toen rijke smaken nog bestonden."

Tomahawk
Moink balls, grilled picanha, chicken fillets, rib-eye en tomahawks van de keramische barbecue of de pallet-smoker. "Pallets zijn geperste korrels van zuiver eikenhout die de vleesgerechten een subtiele rooksmaak geven. Daar valt de ware liefhebber voor. Dat allemaal in combinatie met uitgezochte sauzen en bijpassende wijnen of iets anders en het feest is compleet."

Tijdgebrek
"We hebben een tijd gehad dat alles snel-snel klaar moest zijn. Maar daar zijn we heel snel van teruggekomen. Het bereiden van een goede maaltijd kost nu eenmaal tijd. En tijd hebben de mensen tegenwoordig steeds minder. Tóch willen mensen graag een goede maaltijd en daarvoor zijn ze bij ons aan het juiste adres. Wij nemen de tijd voor het bereiden van een smaakvol diner of gerechten en dat proef je geheid terug."

Beheerst
Barbecueën is geen zomervakantieactiviteit meer, maar het is buiten koken op een zeer speciale manier. "Vroeger smaakten alle gerechten hetzelfde, maar ook dat is verleden tijd. Het is maar wat je wilt: in de oven, grillen, roosteren, rundvlees, kip, u zegt het maar. Wij zorgen ervoor dat het op het bord komt zoals het hóórt te smaken. Dat kan alleen als het bereidingsproces volledig beheersbaar is. Nooit oververhitten, maar altijd op de juiste temperatuur en dat geeft het beste resultaat."

Enthousiast
"Onze klanten zijn laaiend enthousiast," zeggen Arend Jan en Aleid. "Vaak laten ze achteraf nog even aan ons weten hoe geslaagd het allemaal was. En dat stimuleert enorm, dat willen we best toegeven."

Dealer
Keurslager Beverdam verzorgt niet alleen de maaltijden, maar is ook dealer van Monolith kwaliteitsbarbecues. "Wie het zelf wil proberen, kan bij ons ook terecht voor de juiste apparatuur. Daarbij laten we onze klanten niet aanmodderen, maar we gaan ook workshops verzorgen, in kleine groepen, zodat mensen ook zelf kennis en ervaring kunnen opdoen om een heerlijke buitenmaaltijd te bereiden. Daarbij komt alles van voor- tot nagerecht aan de orde. En dat hoeft absoluut niet altijd exclusief, maar ook een eenvoudige hamburger verdient een goede behandeling. Ook kleine gerechten komen het beste tot hun recht als je ze zo lekker mogelijk bereidt."

Genieten
Vader en zoon Mol genieten met volle teugen van de stormachtige ontwikkelingen die hun grill- en barbecuelijn de laatste jaren doormaakt. "We hebben de afgelopen tijden het maximale uit de kast gehaald om aan de wensen van de consumenten tegemoet te komen. We hebben onze kant-en-klare maaltijden. Ook bijzonder mooi om te doen. Ook daarin kun je je creativiteit ruimschoots kwijt."

Vlees
"Maar bij het grillen, smoken en barbecueën staat het vlees weer helemaal centraal. En ja, mooi vlees, puur vlees in alle mogelijke smakelijke soorten en bereidingsvormen, ja dat is toch het vak. Ons vak! Daar word je warm van, net als vroeger; warm van binnen."