Afbeelding
Foto:

Weg met die vervelende acne

RIJSSEN - Judith Toeters is huid- en oedeemtherapeut en heeft haar praktijk in het Medisch Centrum Rijssen.

Voor een groot aantal huidaandoeningen en therapieën kun je bij haar terecht. Onder meer als je last van acne hebt, of je nu puber bent of vijftigplusser. Er is een groot verschil tussen een huidtherapeute als Judith en een schoonheidsspecialiste volgens Judith. ,,Therapieën bij een huidtherapeut zijn veelal intensiever en doelgerichter," legt ze uit. ,,Wat is de klacht en hoe kunnen we die het beste behandelen? Iedere cliënt krijgt zo een behandelplan op maat." Bij haar en haar collega's Debby Lorkeers en Lotte Staals helpt ze dagelijks mensen die last hebben van allerlei huidaandoeningen. Voorbeelden zijn couperose, brandwondlittekens, overbeharing, pigmentaandoeningen en oedeem. Aandoeningen waar je vanaf wilt omdat je er last van hebt.

Hoe krijg je acne?
Eén van de therapieën is acnetherapie. ,,Acne ofwel pukkels associëren mensen vooral met de puberteit. De hormonen spelen op met bij veel jongeren vervelende pukkels tot gevolg. Dat kan je echter ook gebeuren als je volwassen bent. Of je nu twintig of vijftigplus bent. Wij zien bijvoorbeeld veel meiden tussen de twintig en dertig waar de hormonen nog een rol spelen. Dat geldt ook bij vrouwen in de overgang. Door de veranderingen in je lichaam, kun je opeens weer last krijgen van pukkeltjes. Iets waar je helemaal niet meer op zit te wachten." Het hoeft echter niet altijd een hormonale kwestie te zijn. Mannen kunnen namelijk ook nog wel eens last krijgen van acne op latere leeftijd. ,,Dit komt veelal door een sterke verhoorning van de huid. Het talg kan niet goed afgevoerd worden en hoopt zich op. En rook je? Dan kan dat ook zorgen voor de zogenaamde puberpukkels. Door het roken gaat de huid als het ware op slot waardoor ook in dit geval de talg niet weg kan."

Wat kun je doen?
Wat kan Judith er aan doen? ,,Ik probeer de oorzaak te achterhalen en geef advies en voorlichting hoe je acne kunt verminderen en hoe je het op de juiste manier, met de juiste middelen behandelt. Wij hebben speciale producten die je ook thuis kunt gebruiken, dan maakt de behandeling dubbel zo effectief." De behandeling werkt want nagenoeg iedereen die bij ons komt, kunnen we helpen het acne te verbeteren of beter gezegd van de acne afhelpen. In een enkel geval speelt er meer en hebben we contact met de huisarts of dermatoloog voor nadere behandeling."

Kom langs
Mocht u zich afvragen of een bepaalde huidaandoening door ons behandeld kan worden, neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. De praktijk van Judith zit in het Medisch Centrum Rijssen Souterrain aan de Wijnand Zeeuwstraat. Bel voor een afspraak (0548) 514 122 of kijk op www.judithtoeters.nl.